Ahıska Türkü din görevlilerinden Güneysu Belediyesine

Ahıska Türkü din görevlilerinden Güneysu Belediyesine ziyaret


RİZE (A.A) - Dünya Ahıska Türkleri Birliğinin (DATÜB) girişimleriyle Rizede eğitim gören Ahıska Türkü din görevlileri, Güneysu ilçesine geldi.
     Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minderin ziyareti üzerine ilçeye gelen Ahıska Türkü din görevlileri için Öğretmenevinde yemek verildi. Yemeğe, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Turan, Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları İsmail Temel ve Rüstem Can da katıldı.
     Kaymakam Çiçek, yaptığı konuşmada, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan ve Amerikada yaşayan Ahıskalı din adamlarının ilçelerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Belediye Başkanı Ahmet Minder ise davetini kabul eden Ahıska Türkü din adamlarına teşekkür ederek, "Ahıskalı kardeşlerimizin çekmiş oldukları acıları bizler de kendi içimizde her zaman yaşadık. İnşallah vatanınızdan uzak çekmiş olduğunuz bu acılar sona erer, sizler de vatanlarınıza kavuşursunuz" dedi.
     Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, merkezlerindeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Amerikada yaşayan Ahıska Türkü din görevlisi Hasan İskender ise ilk kez Rizeye geldiğini ifade ederek, "İlçeniz çok güzel, burada olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Nezif Karslı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ahıska Türkü din görevlilerinden Güneysu Belediyesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER