Aile Destek Merkezi Siirtli kadınlara umut

Aile Destek Merkezi Siirtli kadınlara umut oldu


SİİRT (A.A) - Siirt Aile Destek Merkezinde (ADEM) halı dokuma atölyesinde çalışan anne ile kızı, dokuz nüfuslu ailenin geçimini sağlıyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, valilik bünyesinde oluşturulan Siirt ADEMde halı dokumayı öğrenen Güler Dündar (39) ile kızı Merve Dündar (18) halı atölyesinde günde 7 saat halı tezgahında çalışarak attıkları ilmek başına ve bitirdikleri halılardan para kazanıyor.
     Yedi çocuk annesi Dündar, "Eşim eskiden inşaatlarda çalışırdı. Belinden sakatlanınca çalışamaz oldu. Büyük kızım ve ben ailemizin geçimini temin etmek zorunda kaldık. Halı dokumayı burada öğrendik. Yine burada çalışıyoruz" dedi.
     ADEMdeki sosyal faaliyetlere katılmanın ve halı atölyesinde istihdam edilmenin ön koşulu okuma yazma bilmek olduğunu dile getiren Güler Duman, "Okuma yazma bilmeyen kursiyerler, yine ADEMde verilen okuma yazma eğitimlerini tamamladıktan sonra kurslara katılabiliyor. Okuma yazmayı öğrendikten sonra halı tezgahının başına geçtim. Bu sayede, 40 yaşından sonra sonra okumayı da öğrendim" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Sarıoğlu / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Aile Destek Merkezi Siirtli kadınlara umut Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER