Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yıldırımdan AAya ziyaret


SİVAS (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Sivas Bölge Müdürü Cemal Coşkunu ziyaret etti.
     Coşkun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AAnın çalışmaları ve 100. yıl vizyonu hakkında bilgi veren Coşkun, Yıldırıma ziyaretten dolayı teşekkür etti.
     Zafer Yıldırım ise Coşkuna Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün çalışmalarını anlattı. Bir Elimi de Sen Tut Koruyucu Ailem Sen Ol projesi hakkında bilgi veren Yıldırım, Çocuklarımızı 10ar kişilik sevgi evlerinde veya 6şar kişilik çocuk evlerinde değil de öz aileyi, şefkati, hoşgörüyü, saygıyı, çocuğumuza öğretecek koruyucu ailelere vermek istiyoruz. Şu anda 20 ailemizde 26 çocuğumuz var. 30a yakın daha çocuğumuzu koruyucu aileye verilebiliriz. Bununla ilgili çalışma başlattık. Devlet çocuğumuzun bir elini tutmuş, bir elini de sen tut diyoruz. Bir eli bizde bir eli de ailede olsun istiyoruz. Aile ortamının sıcaklığını yaşatalım istiyoruz diye konuştu.
     Ziyarette yer alan sosyal hizmet uzmanı Fazlı Keskin de koruyucu aile kriterleri hakkında bilgi verdi. Evlat edinme ile koruyucu aile modelinin farklı şeyler olduğunu belirten Keskin, Türk Medeni Kanuna göre mahkeme kararıyla evlat edinildiğini, koruyucu ailede ise böyle bir yasal bağın oluşmadığını söyledi.
     Keskin, koruyucu aile modeliyle ilgili olarak, Koruyucu aile modelinde aileler tercihe bağlı olarak gönüllü veya ücretli olarak çocuğun bakımını üstlenebilirler. 0-6 yaş okul öncesi bir çocuk için ayda 306, 7-12 yaşa 383, 13-15 yaş ilköğretim çağına 438, 16-18 yaş lise ve dengi çocuk için 460, 19 yaş artı ve yüksek öğrenim gören çocuklara ise 551 lira ödeme yapıyoruz. Sadece onlardan isteğimiz gönüllerini ve evlerini çocuklarımıza açsınlar. Bir gönül işi bu hizmet. Bu hizmetin katkıları da ileride bir çocuğun topluma kazandırılmasında, aile yanında büyümesinde çok önemli bir unsur ifadelerini kullandı.
     Coşkun, ziyaretin anısına Yıldırıma AAnın çeşitli yayınlarını takdim etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER