Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Altuntaş: Engelliliği Oluşturan Nedenlerin Araştırılması ve Toplumu Engelliliğin Önlenmesi Konusunda Bilgilendirme Bilinçlendirme Projesi başarıyla tamamlandı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında başlatılan Engelliliği Oluşturan Nedenlerin Araştırılması ve Toplumu Engelliliğin Önlenmesi Konusunda Bilgilendirme Bilinçlendirme Projesinin başarıyla tamamlandığını bildirdi.
     Altuntaş, yaptığı yazılı açıklamada, projenin başlatılmasındaki amacın özürlüler konusunda toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak olduğunu belirterek, bu süre içerisinde engelli ve yakınlarının günlük hayatlarını kolaylaştıracak eğitimler düzenlediklerini vurguladı.
     Proje ile ortopedik özürlülere yönelik egzersiz çalışmaları yapıldığını ve bireysel bakım planı oluşturulduğunu anlatan Altuntaş, şunları kaydetti:
     Samimi bir havada geçen eğitim faaliyetlerimizde, hane halkında özürlü bireye yönelik nasıl davranılması gerektiği, onunda hakları olduğuna yönelik sosyal ekonomik ve kültürel bilgi paylaşımı yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar sayesinde toplumsal anlamda insanlarımızın bilgi sahibi olması sağlanmış olup buna bağlı olarak da ikincil ve üçüncül özürlülüğün önlenmesi konusunda da bilinçlendirme eğitimi verilmiştir. Özürlülüğün önlenmesine yönelik eğitim faaliyetlerine katılacak kişi sayısı 700 olarak belirlenmiş olup bu kişiler üzerinde tarama testi uygulanmıştır.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde 6 kişilik eğitim proje ekibi oluşturulduğuna işaret eden Altuntaş, bu ekiplerin 12 ay süreyle söz konusu eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Engin Doğru / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER