Ailenin şüphesi mezar açtırdı

Ailenin şüphesi mezar açtırdı -Eskişehirde yaklaşık 4 ay önce geçirdiği kalp ameliyatının ardından ölen kişinin mezarı ailesinin şikayeti üzerine otopsi için açıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Eskişehirde yaklaşık 4 ay önce geçirdiği kalp ameliyatının ardından ölen kişinin mezarı, ailesinin şikayeti üzerine otopsi için açıldı.
     Şanlıurfanın Viranşehir ilçesine bağlı Artır köyünde çiftçilik yapan Ahmet Ekinci (42), mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailesini ziyaret etmek için 4 ay önce Eskişehire gitti.
     Burada rahatsızlanınca özel bir hastaneye giden ve yapılan tetkiklerde kalp damarlarının tıkalı olduğu söylenen Ekinci, ameliyata alındı. 3 gün sonra hayatını kaybeden Ekincinin cenazesi, Viranşehirdeki köyünde toprağa verildi.
     Ahmet Ekincinin ölümünde doktorların ihmali bulunduğunu iddia eden ailesi, 2 ay önce Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Müracaatı inceleyen savcılık, mezarın açılmasına karar verildi.
     Jandarma ekiplerinin kontrolünde bugün köye giden ekipler, mezarı açtı. Ambulansa konulan Ekincinin cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
     Cenazenin çıkarılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Ekincinin kardeşi Abdülgani Ekinci, kimseyi suçlamak istemediklerini ancak ölümünde ihmal ve şüphe olduğunu düşündüklerini söyledi.
     Kardeşinin ciddi bir sağlık sorunu olmadığını, Şanlıurfadan, Eskişehire otomobiliyle gitmesinin bunun kanıtı olduğunu savunan Ekinci, Hastalığı olan bir adam bu kadar uzun mesafeyi aracıyla gelebilir mi- Tek şikayeti şeker hastalığıydı. Eskişehirde midesinden rahatsız olduğunu söyledi. Ne olur ne olmaz diyerek özel bir hastaneye gitti. Mide endoskopisi için gittiği hastanede 3 kalp damarlarının tıkandığı söylendi.
     By pass olması gerekirken üst üste anjiyo yapıldı. Ne olduğunu anlamadan 3 gün sonra öldü. Durumu mahkemeye taşıdık. Kimseyi suçlamak istemiyoruz ancak ölüm nedeninde ihmal ve şüphe olduğunu düşünüyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Ailenin şüphesi mezar açtırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER