AK Partinin Halk Günü uygulaması

AK Partinin Halk Günü uygulaması -AK Parti Milletvekili Koca: Amacımız insan onuruna yakışır ve güvenli binalarda yaşanmasını sağlamaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanuna ilişkin Amacımız insan onuruna yakışır ve güvenli binalarda yaşanmasını sağlamaktır dedi.
     Koca, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen Halk Günü etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yarının Dünya Çevre Günü olduğunu hatırlatarak, çevre hassasiyetinin bir hak değil, görev olduğunu kaydetti.
     Gelecek nesillere daha temiz, sağlıklı, güvenilir bir çevre bırakılması gerektiğini ifade eden Koca, şöyle konuştu:
     Çevre bilinci nesilden nesile aktırmalıyız. Bu anlamda dönemimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulması çok anlamlı. 8-9 yıl önce 15 tane olan katı atık deposu şu anda 59 çıkarıldı. 2003 yılında 117 milyon fidan üretiliyorken şu anda yılda 500 milyonun üzerinde fidan üretiliyor. Bu rakamlarla fidan üretiminde dünyada ilk 3 ülke arasına girdik. 2008, 2009, 2010 yıllarında toplam 1 milyon 500 bin hektar alanda 814 milyon fidan dikildi. 2002 yılında 26 tane olan deniz kirliliği ölçüm istasyonu sayısı 231e çıktı. Mavi bayrak plaj sayısı 140dan 314e yükseldi. İktidarımız zamanında 89 tane kent ormanı, 8 tane milli park, 25 tane tabiat parkı yapıldı. İnşallah birlikte geleceğimize, çocuklarımıza daha temiz, duyarlı, sağlıklı, güvenli bir çevre bırakırız.
    
     -Aynı acıları tekrar yaşamamak için önlemleri alıyoruz-
    
     Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının en önemli çalışlarından birisinin Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun olduğunu bildirdi.
     Bu çalışmalar kapsamında Eskişehirin de arasında bulunduğu 8 ilin pilot il olarak seçildiğini belirten Koca, şöyle devam etti:
     Öncelikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerdeki afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar başladı. Özellikle sıvılaşma riski yüksek olan alanlardaki yapıların analizlerin yapılacak. Gerekirse buradaki binalar yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına çalışılacak. Kentsel dönüşüm sırasında kat sahipleriyle anlaşmaya çalışılacak, anlaşmayla tahliye edilen yerlere yenileri yapılıncaya kadar kira yardımı yapılacak. Vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Yasayla amacımız insan onuruna yakışır ve güvenli binalarda yaşanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda göçün plansızlığın hesaba katılmadığı yapı anlayışının sonucunda ortaya çıkan sorunları ilk kez bu şekilde geniş kapsamda ele alınmış ve çözüm üretilmiş olunacak. Aynı acıları tekrar yaşamamak için önlemleri alıyoruz.
     Koca, 2B arazilerinin satışından gelen gelirlerin de buralarda kullanılacağını anlatarak, Türkiye genelinde şehirlerimizin yüzde 96sı afet riski alanlarda yer alıyor. Sahip olduğumuz konutlarımızın ve sanayilerimizin yaklaşık yüzde 98i 1inci, 2nci, 3üncü bölge deprem riski alanlarda. Onun için biz bu konuda hassasiyet içinde yer alıyoruz ve deprem yıkmadan gerekirse biz yıkalım ama canlar acımasın istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AK Partinin Halk Günü uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER