AK Parti Adana İl Başkanı Yağcı:

AK Parti Adana İl Başkanı Yağcı: Yoksulun kömürü, çiftçinin parası azaltılmadı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, bazı internet sitelerinde çıkan Yoksulun kömürü ve çiftçinin parası azaltıldı şeklindeki haberin gerçek dışı olduğunu bildirdi.
     Yağcı, yazılı açıklamasında, çiftçiden kesileceği iddia edilen 1,5 milyar liranın tam tersi 2 milyar liralık artış sağlanacağını belirtti.
     Binde 2 oranındaki Doğrudan Gelir Desteğinin binde 1e düşürüleceği ile ilgili haberin tamamen asparagas olduğunu ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:
     Bu konuda yayınlanan haberin aslı astarı yok. Ayrıca bu uygulama kalkalı 7-8 yıl oldu. Yıllar önce kaldırılan Doğrudan Gelir Desteği (DGD) uygulaması yerine, artık mazot-gübre desteği ve ürün başına destekleme uygulaması var. Binde uygulaması yerine çiftçilerimize ürünler için kilo başı, canlı hayvanlar için ise hayvan başına destekler veriliyor. Yoksulun kömürü, çiftçinin parası azaltılmadı. Asparagas haberlerle halkımızın kafasını karıştırmak isteyenlere itibar edilmesin.
     GAP ile alakalı henüz netleşmiş bir şey olmadığını ve bu konu hakkında konuşmanın da yersiz olacağını ifade eden Yağcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımı konusu için, 2012 yılında 2 milyon 300 bin ton kömür dağıtıldı. 2013 yılı için 2 milyon ton yardım düşünülüyor iddiası var. Bu konuda söylenecek tek şey, kış şartları belirleyici olacak. Çünkü Türkiye Kömür İşletmeleri zaten yıllardır kış şartlarına göre yılda ortalama 2 milyon ton yardım yapıyordu. 2012 kış şartları biraz çetin geçince bu rakam arttırılmıştı. Yine aynı şekilde, bu yıl ki kış şartlarına göre vatandaşlarımıza kömür dağıtımı yapılmaya devam edecektir.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Ali Güreli
    
     belirterek, dedi.
<< Önceki Haber AK Parti Adana İl Başkanı Yağcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER