AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın Kozanda

AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın Kozanda -Küçükaydın, ilçede bir bal fabrikasını ziyaret etti


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozanda bal tozu üretimi yapacak olan bir işletmeyi ziyaret ederek yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Küçükaydın, arıcılığın Kozan ve çevresinde yaygınlaştırılması ve daha iyi arıcılık yapılmasına olanak sağlayacak laboratuvarların kurulması ile sektöre ve ekonomiye yaptığı katkılar sebebiyle işletme sahibi Süleyman Sezeni kutladı.
     Türkiyenin bal üretiminde dünyada ikinci sırada bulunmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Küçükaydın, sürdürülen gayret ve çalışmaların sonuçlarının alınması ile Türkiyenin dünya bal üretiminde liderliğe kadar yükselmesini beklediklerini söyledi.
     Küçükaydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının teşvikleri yerinde kullanarak böyle büyük yatırım yapılmasının önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Bölgemizde arıcılık oldukça yaygın ve sizlerin teşviki ile her geçen gün daha da artıyor. Ülkemizde bal üretiminin büyük bir oranının bölgemiz arıcıları tarafından sağlanması, ülkemizde bir ilk olan krem balı üreterek çocuklara balı sevdirmek istemeniz ve yakında ürün çeşitleriniz arasında yer alacak olan bal tozunu üretecek olmanız sektörün gelişmesi açısından çok önemsenmeli. Gıda sektörünün birçok alanına hitap etmeniz ve üretim kapasitesini artırmanız hem ülkemize hem de insanlarımıza ciddi kazanımlar sağlayacak. Hükümetimiz sizler gibi birçok kuruluşa teşvik verirken bu gibi tesislerin faaliyete geçirilmesi ve ülkemize istihdam sağlanmasını arzulamaktadır.
     Sezen ise kendilerine her zaman destek veren Küçükaydına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
     Türkiyenin bal üretiminde dünyada ikinci sırada yer aldığını anlatan Sezen, Ülkemizde ikinci büyük laboratuvarı kurarak arıcılarımızı daha bilinçli ve kontrollü üretim yapmalarını sağlıyoruz. Laboratuvarımızda antibiyotik, nem ve naftalin gibi birçok kalıntıları tespit ederek arıcılarımızı daha dikkatli üretim yapmaları konusunda uyarıyor ve böylece ürün kalitesinin artırılmasını sağlıyoruz. Yeni üretim tesisimizin inşaatı devam ediyor. Bu tesiste bal tozu üretimini de gerçekleştireceğiz. Amerikada bal tozu doğal tatlandırıcı olarak gıda sanayinde kullanılmaktadır diye konuştu.
     Ziyarette Kozan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık ile Sezen Gıda Genel Koordinatörü Can Sezen de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın Kozanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER