AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: Adıyaman sağlık alanında cazibe merkezi olacak


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyamanın sağlık alanında cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.
     Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde incelemelerde bulunarak, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz ve Başhekim Yrd. Doç. Dr. Servet Kölgelierden hastanenin durumu ile ilgili detaylı bilgi aldı.
     Yetiş, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Adıyamanda üçüncü basamak sağlık hizmeti verilmesinin ardından, Üniversite hastanesi ile birlikte bu şehirden dışarıya sevkleri keseceğini ve dışarıdan hasta alacağını ifade etti.
     Yetiş, şunları kaydetti:
     Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ve Tıp Fakültesi Hastanemizin de devreye girmesi ile birlikte Adıyamanımız herhalde 2014 yılından itibaren sağlıkla ilgili bütün ihtiyaçlarını karşılamış ve artık bölgesel anlamda bir sağlık merkezi haline gelmiş olduğunu görmüş olacağız. En son geçen hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyonunda da ele aldığımız kanun tasarısı ile birlikte hem Türkiye genelinde, hem de Adıyamanımızda özellikle üniversitelerimiz ve Sağlık Bakanlığı beraberce sağlık hizmeti üretmesi anlamında bütün kanuni süreç tamamlanmış oluyor. Böylece Adıyamanda ki hastanemiz de sürece başlar başlamaz, yasal anlamda bütün sıkıntıları geride bırakmış ve önünde hem sağlık eğitimi, hem de sağlık hizmeti, noktasında tecrübeli bir kadro ile süreci götürmüş olacak
     Milletvekili Murtaza Yetişe Tıp Fakültesi Hastanesine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise Üniversite Hastanesini emin adımlarla ve geleceği düşünerek planladık. Bakanlıklarımızın, milletvekillerimizin ve bürokratlarımızın desteğiyle Allaha şükür bugünlere geldik. Hastaneye alınan tıbbi cihazlar göz önüne aldığında belki biz 5 sene ilerideyiz. Hizmete geçmesi noktasında bazı prosedürler devam ediyor. Bu süreç tamamlandığında sağlıklı ve emin bir şekilde Adıyamanımıza hizmet vermeye başlayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER