AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -TBMMde yasalaşan 3. Yargı Paketiyle yargı sisteminin etkinleştirilmesini ve özgürlük alanlarının genişletilmesini amaçlayan değişiklikleri hayata geçirdik


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMMde yasalaşan 3. Yargı Paketiyle yargı sisteminin etkinleştirilmesini ve özgürlük alanlarının genişletilmesini amaçlayan değişiklikleri hayata geçirdiklerini bildirdi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada 3. Yargı Paketi görüşmelerinin TBMMde geceli gündüzlü üç gün süren çalışmanın neticesinde tamamlandığını belirtti.
     Yasa ile günün şartları ve ihtiyaçlarına cevap veremeyen icra teşkilatının yeniden düzenlendiğini ve icra teşkilatına ihtiyaç duyduğu nitelikte yeterli personelin sağlandığını aktaran Tunç, şunları kaydetti:
     Yargı paketinde idari yargılama süreçlerini hızlandıracak düzenlemelere de yer verildi. Tasarıyla ceza mevzuatı kapsamında yer alan bazı suçlar, kabahate dönüştürüldü ve bir kısım kabahatler yönünden ceza verme yetkisi adli mercilerden alınarak idari makamlara devredildi. İfade ve basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıracak değişiklikler yapıldı. Bugüne kadar çeşitli mahkemelerce verilmiş, basılı eserler hakkındaki toplatma kararları hükümsüz hale getirildi.
     3. Yargı Paketiyle TBMMdeki görüşmeler sırasında verilen bir önerge ile özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. Bunların yerine terörle mücadele kanununda birden fazla ili içine alabilecek bölgesel ağır ceza mahkemeleri oluşturuldu. Özel yetkili mahkemelerde devam eden Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi davalara aynı mahkemeler devam edecek. TBMMde yasalaşan 3. Yargı Paketiyle yargı sisteminin etkinleştirilmesini ve özgürlük alanlarının genişletilmesini amaçlayan değişiklikleri hayata geçirdik.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER