AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Bartın, bu yıl uygulamaya konulan bölgesel ve sektörel teşvik uygulamalarından yararlanmaya devam edecek


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartının bu yıl uygulamaya konulan bölgesel ve sektörel teşvik uygulamalarından yararlanmaya devam edeceğini bildirdi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada 2004den bu yana uygulanan 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki yasasının il ekonomisine büyük faydalar sağladığını belirtti.
     Yeni teşvik sisteminde Bartının 4. bölgede yer aldığını, 2. ve 3. bölgede yatırımı bulunanların, Bartında yatırım yapmaları durumunda önemli avantajlara sahip olduğunu ifade eden Tunç, şunları kaydetti:
     Bartın, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, 7 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırıma katkı oranı yüzde 50 olmak üzere yüzde 90 vergi indirimi, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, 500 milyon lira ve üzeri yatırımlar için bina inşaat harcamalarına KDV iadesi, gelir vergisi stopajı desteğinden yararlanmaya devam edecek. Bölgesel teşvik uygulamalarında 31 Aralık 2013 tarihine kadar başlanılan yatırımlara yüzde 30, sonraki yıl başlanılan yatırımlara yüzde 25 vergi indiriminin yanı sıra büyük ölçekli yatırımlara yüzde 40 vergi indirimi sağlanacaktır. Yine 31 Aralık 2013 tarihine kadar başlanılan yatırımlar için 6 yıl boyunca sigorta işveren hissesi desteği verilecek, bir sonraki yıl başlanılan yatırımlarda da bu destek 5 yıl devam edecektir
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER