AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -Bartın limanının rantabl olabilmesi için yap-işlet-devret modeli uygulanabilir


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın limanının rantabl olabilmesi için yap-işlet-devret modeli uygulanabileceğini bildirdi.
     Tunç, Bartın Genç İşadamları Derneği tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada, Bartın Belediyesinin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile yapılacak bir proje ile limanın faaliyet alanını geliştirilebileceğini söyledi.
     Kentte yeniliğe açık olunması gerektiğini vurgulayan Tunç, Bartın limanının rantabl olabilmesi için yap-işlet-devret modeli de uygulanabilir. Bartında her şeyden önce zihniyetler değişmeli. Şu anda eski fikirlerle bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Bu hata devam ediyor. Bartın halkına fayda sağlayacak yollara yönlenilmesi lazım dedi.
     Dernek Başkanı Sinan Kireç de, kentin önemli bir sorununun ihracat olduğunu öne sürerek, sorunun pazarlama ile aşılabileceğini bunun da limanın genişletilmesiyle mümkün olduğunu söyledi.
     Kentte üretilen ürünlerin dışarıya sunulmasında sıkıntı çekildiğini altını çizen Kireç, Ortada bir pasta var. Bu pastadaki dilimin büyük olanını neden almayalım- Bu dilime ulaşma noktasında etkin çalışmalar yapılmalı. Bunu kendimizi geliştirmek ve dışa açılmak istiyorsak ihracatla sağlamak durumundayız. Bu konunun bir başka noktası liman konusunda gelişmemiz gerekiyor. Bartın Limanı etkin kullanılmalı diye konuştu.
     Dernek üyeleri ise kentin ekonomik ve sosyal olarak nasıl gelişebileceği yönünde fikirlerini dile getirdiler.
     Kahvaltıya AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar da katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER