AK Parti Bingöl İl Danışma Meclisi

AK Parti Bingöl İl Danışma Meclisi toplantısı -Başbakan Yardımcısı Atalay: Biz büyük bir aileyiz ve şemsiyemiz geniş. O şemsiyeye herkesi katmaya çalışıyoruz -Kalkınma Bakanı Yılmaz: Demokrasi çok önemli, demokrasi olmada


BİNGÖL (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Biz büyük bir aileyiz ve şemsiyemiz geniş. O şemsiyeye herkesi katmaya çalışıyoruz dedi.
     Bazı temaslarda bulunmak üzere Bingölde bulunan Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
     Burada partililere hitaben konuşan Atalay, 2002-2012 yıllarını kapsayan Demokratikleşme Adımlarının Bölgeye Yansımaları konulu bir sunum yaptı. Türkiye tarihinin en kapsamlı sivilleşme ve demokratikleşme adımlarının AK Parti iktidarları döneminde atıldığına işaret eden Atalay, Türkiyeyi değiştiren bir partinin mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atalay, Biz büyük bir aileyiz ve şemsiyemiz geniş. O şemsiyeye herkesi katmaya çalışıyoruz dedi.
     Değişimi anlamak için eskiyi hatırlamak lazım diyen Atalay, Türkiye çok büyük bir değişim geçirdi. Bir AK Parti öncesi var, Bir AK Parti sonrası var. Yani eskiyi hatırlarken işte eskinin ana özellikleri nedir derseniz aklıma şunlar gelir; siyasetin üzerinde büyük bir vesayet vardı. Yani milletin verdiği oy kendi yerini bulmuyordu. Oyu temsil etmiyordu oyu alanlar. Biz ana özelliğimiz vatandaşın verdiği oyun hakkını veriyoruz. Onu iyi koruyoruz onu kimseye heba ettirmedik ettirmeyiz bizim özelliğimiz bu. Millet eğer bize rey veriyorsa biz de dirayetle ona sahip çıktık çıkıyoruz. İhtilaller, kesintiler, olağanüstü hal, işkence, faili meçhul, yargısız infaz, ret ve inkar politikaları, her kesime baskı, vatandaşın yarısı neredeyse iç düşman gibi algılanan bir devlet vardı. Biz bu sorunları çözmek için sonuna kadar risk alıyoruz ifadelerini kullandı.
     Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, son 2-3 yılda sadece 2 tane işkence örneği olduğunu, polis merkezinde gerçekleşen bu olayların kendileri tarafından oraya konulan kameraların tespitiyle ortaya çıktığını ve faillerin yargılandığını kaydetti.
    
     -Ana dilde konuşma-
    
     Ana dilde konuşan vatandaşların anadillerini öğrenme, öğretme, konuşma ve kullanma hakkıyla ilgili çok önemli adımlar attıklarını anımsatan Atalay, bir zamanlar Kürtçe Zazaca şarkı kasetlerinin gizli dinlendiğini de belirterek, şöyle devam etti:
     Artık o yasaklar, tabular, asimilasyon, ret ve inkar yok. Bugün kendine güvenen güçlü toplumlar, ülkeler, bütün bu özgürlüklerin önünü açan ülkeler. Bunları yaparak vatandaşın güvenini kazanıyorsun. Kötü niyetler olabilir ama kendi hakkı, hukukunu arayan ve kendi hakkı, hukukuyla kendi mübarek anadilini konuşarak yaşamak isteyen insana o imkanı niye vermiyorsun. Biz bu yönde bütün adımları attık. Kolay değildi bunlar.
    
     -Demokrasi olmadan kalkınma olmaz
    
     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, Bingöl halkının her zaman doğrunun, haklı ve hakikatin yanında sağlam bir duruş sergilediğini, bunu da 12 Eylüldeki antidemokratik anayasaya hayır diyerek ortaya koyduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle konuştu:
     Manevi değerlerine bağlı, toplumsal değerlerine, örfüne bağlı bir il. Bu özellikleriyle AK Parti misyonunu da en iyi anlamış ve yaşamış, en çok yaşayan illerden bir tanesi Bingöl. 12 Eylülde hayır diyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Onlar o gün hayır dediği için biz bugün bunu şerefle dile getiriyoruz. Bundan iftihar ediyoruz, iyi ki bunu yapmışlar, bize de bunu miras bırakmışlar. Demokrasi çok önemli, demokrasi olmadan kalkınma da olmuyor. Haklar, özgürlükler olmadan, gelişme de kalkınma da olmuyor. Bunlar bir arada giden işler. Ekmeğimizi büyütmekle, özgürlüğümüzü genişletmek bir arada yürüyen işler.
     AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay ve partililer katıldı.
     Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöldeki temaslarını tamamlayarak, Ankaraya gitmek üzere helikopterle Elazığ Havaalanına hareket etti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Bingöl İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER