AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik:

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Burdurda süt ve süt ürünleri yem ve yem katkı maddeleri akreditasyon laboratuvarı kurulması çalışmaları başlamıştır


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdurda süt ve süt ürünleri ile yem ve yem katkı maddeleri akreditasyon laboratuvarı kurulması çalışmalarının başladığını bildirdi.
     Milletvekili Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede süt ve süt ürünleri ile yem ve yem katkı maddelerinin fiziksel, kimyasal ve biyolojik testlerinin yapılması amacıyla birçok ilde akreditasyon laboratuvarının bulunduğunu belirtti.
     Bu laboratuvarlarda sağlık şartlarına uyulup uyulmadığının denetlendiğini ifade eden Özçelik, ayrıca ihraç edilecek ürünlerin akredite laboratuvarlar tarafından test edilmesinin, ihraç yapılan ülkeler tarafından zorunlu tutulduğunu anlattı.
     Burdur ve çevresinde süt ve süt ürünleri konusunda akredite laboratuvar bulunmadığını vurgulayan Özçelik, şunları kaydetti:
     Burdurda süt ve süt ürünleri yem ve yem katkı maddeleri akreditasyon laboratuvarı kurulması çalışmaları başlamıştır. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Konya, Gaziantep, Kocaeli, Çanakkale illerinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı laboratuvarları akredite süt analizi yapan laboratuvarlardır. Süt ve süt ürünlerinde aflatoksin M1, yağ tayini, protein tayini ve bakteri analizleri sıklıkla yapılmaktadır. Burdurda da süt ve süt ürünleri, yem ve yem katkı maddeleri, gıda ve hayvan yemlerinde akredite bir laboratuvar kurulması hem ekonomik açıdan hem de bölge insanının ürettiği ve kullandığı ürünlerin sağlıklı ve güvenilir olduğunun tescillemesi açısından önemlidir.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER