AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik:

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Üniversitemiz hem fiziksel olarak hem de kadrolarla, nitelik ve nicelik bakımından Burdurluların gururu olmaktadır


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) hem fiziksel olarak hem de kadrolarıyla nitelik ve nicelik bakımından Burdurluların gururu olduğunu bildirdi.
     Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında AK Parti Hükümeti tarafından kurulan üniversitenin hızla ilerlediğini kaydetti.
     Her yıl bütçe görüşmelerinde üniversitenin, kendisi ile kurulan üniversiteler arasında en fazla bütçe ile ilk sıralarda yer almasının AK Parti Hükümetlerinin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine verdiği önemi ve değeri gösterdiğini dile getiren Özçelik, şöyle devam etti:
     Birileri işin lafını yapar, AK Parti Hükümetimiz icraatlarını gerçekleştirir. Yeni kurulan fakülteleri ve bölümleri ile üniversitemiz hem fiziksel olarak hem de kadrolarla, nitelik ve nicelik bakımından Burdurluların gururu olmaktadır, olmaya devam edecektir. Bu yıl TBMMde yapılan görüşmelerle Fonksiyonel Sınıflandırmaya Göre Ödenek İcmali sonucunda, hükümetimiz ve komisyonca kabul edilen bütçesi 81 milyon 885 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Hazine yardımı, sermaye geliri ve yatırım bütçesi olarak ise 28 milyon 692 bin lira olarak iyi bir bütçe kalemi elde etmiştir.
     Özçelik, yıl içerisinde Kalkınma Bakanlığına talepleri ilettiklerinde ek ödenekler alarak yatırım bütçesini büyüttüklerini de bildirdi.
     Özçelik açıklamasında, İnşallah bu yıl da Burdur CHP İl Örgütü benim Üniversite bütçesini açıklamamdan rahatsız olmaz. Her yıl üniversite bütçelerine ve hükümetin bütçelerine karşı çıktıklarına TBMMde bizzat şahit oluyoruz. AK Parti Hükümetleri olarak Türkiyeyi nasıl büyütme hedefimiz varsa, bizim de Burdurlu AK Partililer olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizi büyütme hedefimiz bulunmaktadır. İnşallah yerinde ve akıllı yatırımlarla MAKÜ gururumuz ve onurumuz olaya devam edecektir ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER