Suluova Besi Kooperatifi Başkanı Yavuz:

Suluova Besi Kooperatifi Başkanı Yavuz: Sorunlarımızın çözümü için Başbakanla görüşmek istiyoruz


AMASYA (A.A) - Suluova Besiciler Kooperatif Başkanı İdris Yavuz, sorunlarının çözümü için Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediklerini söyledi.
     Yavuz, yaptığı açıklamada, Suluovanın, besi hayvan üretiminde, nüfus oranına göre, Türkiyede Konya ilinden sonra ikinci sırada geldiğini belirtti.
     Büyük bir besi potansiyeline sahip ilçede üreticilerin yüzde 50 küçüldüğünü ve her 10 besiciden 2sinin ise bu sektörü terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Yavuz, İlçe genelindeki 55 bin büyükbaş hayvan sayısı son aylarda 35 bine kadar düşmüştür. Sebebi ise ithal et ve düşük et kesim fiyatlarıdır dedi.
     Düşen fiyatlar dolayısıyla et kesiminin durduğunu dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:
     Et kesim fiyatları Kurban Bayramı öncesi 15 lira iken şu anda 14 liraya düştü. Bu fiyatlarla zarar eden besicilerimiz hayvanını kestirmiyor. Çünkü 1 kilo etin besiciye maliyeti 17 lirayı buluyor. Bu yüksek maliyetin sebebi ise girdilerin yüksek oluşu ve bankalara olan kredi borçlarıdır. İç piyasada et kesim fiyatlarının 14 liraya kadar düşmesinin sebebi ise Tarım Bakanlığının ithal eti açması ve kaçak ettir.
     Hayvan üreticilerinin artık üretemez ve satamaz hale geldiğini savunan Yavuz, Borç içindeki üreticiler esnaf ve bankaların gözünde itibarını kaybetmiştir. Türkiye kırmızı et üretiminin yüzde 3.8ni karşılayan Suluovalı besicilerin sesine Başbakanımız duyarsız kalmamalı. Sorunlarımızın çözümü için Başbakanla görüşmek istiyoruz. KDV ve hayvan sayısı bakımından Konyadan sonra ülkemizde ikinci sırada olan Suluovalı hayvan üreticilerinin sesini duyurmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluova Besi Kooperatifi Başkanı Yavuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER