AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı:

AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı: -Yerel imkanlarla ayağa kaldırılması zor olduğu belirtilen Akşemseddin Camisinin restorasyonu girişimlerimiz sonucunda tamamlandı


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Yerel imkanlarla ayağa kaldırılması zor olduğu belirtilen Akşemseddin Camisinin restorasyonu girişimlerimiz sonucunda tamamlandı dedi.
     Bağcı, İskilip ilçesine bağlı Evlik Köyündeki Akşemseddin Camisinde gerçekleştirilen restorasyon çalışlarını inceledi.
     İskilip Kaymakamlığı öncülüğünde restorasyonu tamamlanarak 3 ay önce ibadete açılan caminin tarihi bir önem taşıdığını belirten Bağcı, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Akşemseddin Hazretlerinin İstanbulun fethine İskilipin Evlik köyünden gittiğini, oğlu Nur-ul Hüdayı ve torunlarını burada bıraktığını tarihi belgelere dayandırarak ifade etti. Burada bulunan 600 yıllık tarihi caminin ve çilehanenin harabeye döndüğünü ve yerel imkanlarla da ayağa kaldırmanın zor olduğunu söylediler. Yerel imkanlarla ayağa kaldırılması zor olduğu belirtilen Akşemseddin Camisinin restorasyonu girişimlerimiz sonucunda tamamlandı. Manevi değeri olan önemli bir çalışma tamamlanmış oldu diye konuştu.
     İskilip Halk Eğitim Merkezi restorasyon ustaları tarafından gerçekleştirilen çalışma ile cami yeniden ibadete açılırken, Akşemseddin Hazretleri tarafından çivi kullanılmadan yapılan 600 yıllık ahşap caminin etrafında çilehane ve Akşemseddin Hazretlerinin oğullarından Nur-ul Hüda ve ailesinin türbeleri bulunuyor.
    
     Muhabir: Coşkun Akkoca
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER