AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi

AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi Toplantısı -Milli Eğitim Bakanı Avcı: YÖK tarafından hazırlanan taslak bize bir fikir verecek ancak meseleyi enine boyuna tartışabileceğimiz bir düzlemde ele alacağız. Önümüzdeki yıllarda yüks


ESKİŞEHİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yükseköğretim yasası taslağına ilişkin YÖK tarafından hazırlanan taslak bize bir fikir verecek ancak meseleyi enine boyuna tartışabileceğimiz bir düzlemde ele alacağız. Önümüzdeki yıllarda yükseköğretimi daha sorunsuz yürütmemizi sağlayacak bir sonuca, hep birlikte ulaştıracağımızı ümit ediyorum dedi.
     Avcı, bir düğün salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Eskişehire gelirken İçişleri Bakanı Muammer Gülerin kendisini aradığını belirterek, Hocam kusura bakmayın az laf, çok iş sloganınızı kullandım. Bu slogan çok hoşumuza gitti dedi. Ben de inşallah bu sloganı Türkiye genelinde yaygınlaştırırız dedim ifadelerini kullandı.
     Eskişehirin genç nüfusuyla, büyük eğitim alt yapısıyla, üniversiteleriyle, okullarıyla köklü eğitim kurumlarıyla, yeni yeşermekten olan eğitim kurumlarıyla tam bir eğitim kenti olduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu:
     Eskişehir, OICDnin öğrenen şehirler stratejisine uygun olarak önümüzdeki mayıs-haziran aylarında eğitim şenliklerine ev sahipliği yapacak. AK Parti Eskişehir teşkilatının birliği, beraberliği, dayanışması şüphesiz Eskişehir ile ilgili verilecek kararlarda olumlu bir etken olarak hesaba katılıyor. Onun için sizlere gayretleriniz ve ahenkli çalışmalarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı, AK Parti hükümetlerinin 10 yıldır en önem verdiği bakanlıkların başında geliyor. Kamuoyunda zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkartan ve eğitim düzenimizdeki 28 Şubat dayatmasının kalıntılarını temizleyen son düzenlemeler, uzun vadeli sonuç verecek olan, semereleri ancak 10-12 yıl sonra tam anlamıyla alınabilecek alt yapı yatırımlarıdır. Bu hükümet böylesi uzun vadede sonuç verecek bir reformu göze alabilmişse, öz güvenini ve milletin desteğine olan güvenini gösteriyor. Böylesine köklü bir reformu bu kadar az sarsıntıyla yönetilmek büyük bir idarecilik başarısıdır. Ömer Dinçer ve ekibine, öğretmenlerimize ve eğitim idarecilerine teşekkür ediyorum.
    
     -Yükseköğretim Yasa Taslağı-
    
     Avcı, önünde yükseköğretim ile ilgili bir düzenleme programının olduğuna işaret ederek, şunları bildirdi:
     Bununla ilgili YÖK bir taslak hazırladı. O taslağı Milli Eğitim Bakanlığına gönderdi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanıyken hazırlanan taslakla ilgili görüşlerimi kamuoyuyla paylaştım. Bu taslağın ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğunu söyledim. YÖK gerçekten demokratik bir anlayışla kendi sitesinden taslağı ve eleştirileri yayınladı. Bu taslak, Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Devir teslim töreni öncesinde Bakan beyle yaptığımız görüşmede, daha önce benim de bulunduğum bir toplantıda bunun Başbakanlık bünyesinde çalışmalarının daha uygun olacağı konuşulmuştu. Ben de bu kuralı yürürlüğe koyacağım. YÖK tarafından hazırlanan taslak bize bir fikir verecek ancak meseleyi enine boyuna tartışabileceğimiz bir düzlemde ele alacağız. Önümüzdeki yıllarda yükseköğretimi daha sorunsuz yürütmemizi sağlayacak bir sonuca, hep birlikte ulaştıracağımızı ümit ediyorum.
     Eğitim alanının Cumhuriyetin 100. yılındaki hedeflere Türkiyedeki bir çok alandan daha önce ulaşacağını vurgulayan Avcı, Her şey sahada olup bitiyor. İstikameti millet çiziyor. Millet, Milli Eğitim için istikametini hep çizdi. Millet desteğiyle önümüzdeki dönemi çok daha verimli ve bereketli olarak idrak ederiz dedi.
     Konuşmanın ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Avcıya bir kalem hediye etti.
     Etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, merkez ilçe Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER