AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma

AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı -AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit: Bize oy verenlerin yüzde 54ünü kadınlar oluşturuyor. AK Parti hareketi, aslında bir kadın hareketidir (Fotoğrafl


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Bize oy verenlerin yüzde 54ünü kadınlar oluşturuyor. AK Parti hareketi, aslında bir kadın hareketidir dedi.
     Akşit, Eskişehirde bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, partisinden önceki hükümetlerin, ülkenin yerinde saymasına neden olduğunu savundu.
     AK Parti iktidarıyla Türkiyenin son 10 yılda hep ileri adımlar attığını belirten Akşit, bu dönemde devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirildiğini ve sağlık, eğitim, ulaşım alanlarında daha önce yapılmamış pek çok başarıya imza atıldığını söyledi.
     Akşit, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı takip etmek ve onun ekibinde bulunmaktan gurur duyduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
     Hiçbir siyasi partide bu şekilde bir Kadın Kolları yapılanması yok. Bize oy verenlerin yüzde 54ünü kadınlar oluşturuyor. AK Parti hareketi, aslında bir kadın hareketidir. Gerçekten AK Parti iktidarında kadınlarımızın emeği ve hakkı çoktur. Bu yüzden haklarını helal etsinler. AK Parti, iktidara ilk geldiğinde TBMMde kadın milletvekili oranı yüzde 4,6 iken 2011 seçimlerinde bu oran yüzde 14,1e çıktı. Bu artış, AK Partinin ve Genel Başkanımızın kadına verdiği değeri, siyasette kadının olmasını ne kadar önemsediğini, verdiği sözleri tutarak kadınları siyasette yukarılara taşıdığını gözler önüne sermektedir. Bu güveni boşa çıkarmamak için çalışmalıyız. Yerel seçimler için çok az zaman var. Seçimlerde Eskişehiri istiyorum. Eskişehirliler, Eskişehiri AK Partinin hizmetlerinden mahrum bırakmasın.
    
     -Akşit için 13 sayısının önemi-
    
     AK Parti Kadın Kollarının 3,5 milyona ulaşan üye sayısıyla dünyanın en büyük kadın siyasi sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Akşit, 13 sayısının kendisi için önemli olduğunu dile getirdi.
     Akşit, partisinin kurucuları arasında yer alan 13 kadından biri olduğunu hatırlatarak, TBMMye girdiğimde ilk 13 kadın milletvekilinden biriydim. Türkiyenin 13üncü kadın bakanıyım. Bakanlık yaptığım dönemde makam aracımın plakası 0013tü. Herkes 13ten korkar ama ben siyasette 13e daha farklı bakmaya başladım ifadesini kullandı.
     Daha sonra, Çifteler İlçe Kadın Kolları Başkanı Cevriye Efeye iki plaket veren Akşite, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Fecir Üçkaya tarafından bir tablo hediye edildi.
     Toplantıya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri Nur Özkaya, Meral Kirişçioğlu, Emel Anar, Taciser İçyer, Filiz Kozan, Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile partili kadınlar katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Sedat Gök
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER