AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Kendimize söylense hoşumuza gitmeyecek bir ifadeyi başkaları için de kullanmamaya özen göstermeliyiz


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kendimize söylense hoşumuza gitmeyecek bir ifadeyi başkaları için de kullanmamaya özen göstermeliyiz dedi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergilinin bir yerel gazeteye kendisinin, başbakanın ve dolayısıyla AK Parti camiasını dini istismar ettiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu bunun kendisine yakışmadığını söyledi.
     Gazetede yer alan açıklamaları başkana sorduğunu önce inkar ettiğini sonra ses kayıtları ortaya çıkıncada kabullenmek zorunda kaldığını anlatan Şahin, Siyaset bir edep ve nezaket içinde yapılmalıdır. Birbirimize söyleyeceğimiz şeyler olabilir farklı siyasi partiler olarak. Eleştirebilirsiniz ama mutlaka bunu bir nezaket içinde söylemelisiniz. Kendimize söylenmesini istemediğimiz bir cümleyi başkalarına da söylememek durumundayız. Kendimize söylense hoşumuza gitmeyecek bir ifadeyi başkaları için de kullanmamaya özen göstermeliyiz. Bir birimizin yüzüne bakamayacağımız ifadeleri birbirimize söylemeliyiz diye konuştu.
     Her türlü hakarete ve saygısızlığa maalesef muhatap olduklarını ve meyve verdikleri için sürekli taşlandıklarını belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
     Ben sayın Vergiliye dedim ki. Rafet Bey şöyle bir açıklama yaptınız mı- Zinhar sayın Başkanım. Asla böyle bir açıklama yapmadım, yalan. Gazetenin genel yayın yönetmenini aradım. Dedim ki sizin falan nüshada böyle bir açıklama var. Karabük Belediye Başkanı arkadaşımız size böyle bir demeç verdi mi- Evet verdi. Biz de aynısı yazdık. Siyaset dürüstlük üzerine yürütülen bir iştir. Söylemişsen mertçe söyledim dersin. Söylemedim diyorsan söylemediğini ispat etmek zorundasın. Gazete diyor ki elimizde belgeler var. Bunları aynen söyledi. Bir insan bir şeyi söylemişse belki maksadı aşan bir ifade kullanmış olabilir. Ama şurada maksadımı aştım diyebilir. Ama inkar ederseniz inandırıcılığınızı kaybedersiniz.
    
     -Belediye başkanları şehri eminlerdir-
    
     Belediye başkanlarına şehri emin dediklerini ve bu sözün güvenilir özü sözü doğru insanlar oldukları için dendiğini vurgulayan Şahin, şunları ifade etti:
     Sayın Vergiliyi dürüst olmaya sözünün arkasında mertçe durmaya davet ediyorum. Çünkü biz böyle bir partiyiz. Sayın Başbakanımız da biz de ne söylediyse arkasında mertçe duruyoruz. Dinimizin gereklerini elimizden geldiği kadarıyla yerine getirmeye çalışırız. Sayın Başbakanımız, teşkilatımıza mensup olan kardeşlerimiz ve bizlerde öyleyiz.
    
     -Dini istismar etmedik-
    
     Parti ve yöneticileri olarak hiçbir zaman dini istismar etmediklerini belirten Şahin, Tabi ki benim ve Sayın Başbakanımızın eşi de baş örtüldür. Onlar inançları gereği baş örtülerini takarlar ve inançlarının gereğini ellerinden geldiği kadarıyla yerine getirirler. Asla istismar etmezler ve riya içinde değillerdir dedi.
     Şahin, Belediye Başkanı Vergilinin Karabükte yüz kişiden 58 kişinin oyunu almış olan AK Parti camiasına büyük bir haksızlık yaptığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER