AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: -İyi niyetliler çözüm arar, kötü niyetliler de suçlu arar. Biz çözüm aradık, çözüm sürecini baltalamak isteyenlere de hiçbir zaman taviz ve


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İyi niyetliler çözüm arar, kötü niyetliler de suçlu arar. Biz çözüm aradık, çözüm sürecini baltalamak isteyenlere de hiçbir zaman taviz vermedik dedi.
     Yıldız, AK Parti Kayseri Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, İsrailin Mavi Marmara Gemisindeki olaya ilişkin özür dilediğini anımsattı.
     Bu gelişmeyle farklı bir sürece girildiğini vurgulayan Yıldız, bazılarının bunu küçümsediğini ifade etti.
     Türk milletinin, İsrailin özür dilemesinin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:
     Tarihinde Birleşmiş Milletlerden kınama cezaları olduğu halde onlara kayıtsız kalan, cevap vermeyen bir İsrailin, en son geldiği noktanın son derece önemli olduğu kanaatindeyiz. 3 temel şartımız vardı. Bu üç temel şart da yerine getirilmiş oldu. Bunun üzerindeki tartışmalar yalnızca bugünün siyasi tarihinde değil, önümüzdeki yakın siyasette de çokça görüşülecek ve konuşulacaktır. 9 şehidimize ve özellikle Kayserideki Furkan kardeşimizin hatırasına hürmetimizi en yüksek noktada göstermiş olduk.
     Yaptırdıkları anketlerde, İsrailin özür dilemesi ve çözüm süreci ile ilgili kedilerine destek verildiğini gördüklerini bildiren Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çünkü doğru yaptığınız kadar güçleniyorsunuz. Bizim her zaman doğruya olan borcumuzu yerinde ve zamanında ödediğimizi biliyorsunuz. Artık atılan tohumlar meyve vermeye başladı. O yüzden Siirt Eruhta valisi, belediye başkanı, komutanı ile birlikte halay çekilmeye başlandı. Bu, hemen başlayan ve hemen biten bir süreç değildir. Bunun yıllara sari bir çok tortusu var. Bu konuda biraz sabırlı olmamız lazım, bu sürecin nezaketine mutlaka itina göstermemiz lazım. Bunun kolay bir iş olmadığını hep beraber biliyor olmamız lazım.
    
     -Tek bayrak, tek devlet ve tek vatan düsturundan ayrılmadık-
    
     İktidarla muhalefet arasındaki üslup farkının bu süreçte yine kendini göstermeye başladığını belirten Bakan Yıldız, şunları söyledi:
     İyi niyetliler çözüm arar, kötü niyetliler de suçlu arar. Biz çözüm aradık, çözüm sürecini baltalamak isteyenlere de hiçbir zaman taviz vermedik. Tek bayrak, tek devlet ve tek vatan düsturundan hiçbir zaman ayrılmadık. Böyle bir süreçte hangi tavizleri, nasıl vereceğiniz üzerine bahis oynamaya başlayanlar oldu. Bizim nelerden vazgeçmeyeceğimizi, neleri feda etmeyeceğimizi 10-11 yıllık AK Parti geçmişimiz çok iyi ifade eder. Bu konuda nelerden tavizimizin olmayacağını bütün millet çok iyi bilir. Biz, Kim ki masum bir cana kıyar, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de birinin hayatına vesile olursa tüm insanlığı hayata geçirmiş gibidir düsturundan yola çıkarak davranışlarımızı düzenliyoruz. Doğrunun tezgahından yalan kılıf oluşmaz. O yüzden bu konuda herkesin müsterih olmasında büyük fayda var.
     Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yaşanan ekonomik sıkıntıya da değinen Yıldız, buradaki yönetimin, Doğu Akdenizde herhangi bir uluslararası hukuka aykırı davranışını, doğalgaza veya petrole çevirmesi konusunun ancak Kıbrıs halkının tamamına verilmesi halinde makul hale gelebileceğini söyledi.
    
     -Standard And Poorsun notu bizi takip eden bir not-
    
     Standard And Poorsun Türkiyenin notunu yükselttiğini hatırlatan Bakan Yıldız, Biz bu not yükseltilmeden önce enerji sektöründe uluslararası yatırımcılardan, uluslararası sermayeden ve uluslararası iletişim kuran bütün yapıdan bu notu daha önce almıştık diye konuştu.
    
     -Türkiyenin ali menfaatlerini düşünüyoruz-
    
     CHPnin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin TBMM Genel Kurulunda gündeme alınmadığını hatırlatan Yıldız, şunları kaydetti:
     Eğer Türkiye Venezuelada, Kolombiyada ve dünyanın değişik ülkelerinde petrol ve doğalgazla alakalı bir kısım işler yapıyorsa hiç kusura bakmayın hemen yanı başımızdaki 200 kilometre ilerideki komşumuz, dost, kardeş ve Müslüman ülke Irakla herhangi bir proje geliştirmemize kimsenin bir şey dememesi lazım. Biz milletimizi, geleceğimizi düşünüyoruz. Biz Türkiyenin ali menfaatlerini düşünüyoruz. Her yaptığımız işte bunu ön planda tutuyoruz.
     Özel hukuk hükümlerine tabi kamu ve özel şirketlerin yaptığı sözleşmelerin ticari statüde olduğunu bildiklerini vurgulayan Yıldız, Biz nereye imza konulup, nereye konulmayacağını bildiğimiz için AK Parti hükümetlerinin bu başarısını sağladık. Nerelerde ön planda bulunup nerede orada bulunmamak gerektiğini tespit ettiğimiz için bu başarıyı sağladık. O yüzden sizler müsterih olun. Bizler bir yerin altına imza atarsak doğru bir iş yapmış oluruz. Eğer bir yerde özel şirketler, kamu şirketleri kendi statüsünde bir iş yapıyorsa o da Türkiyenin yararına olmuştur diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER