AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel:

AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel: -Türkiye 50 yıllık karanlık işleri ile yüzleşmeden demokratik bir ülke haline gelemez, sivil siyaset güçlenemez


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili ve 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, Türkiye 50 yıllık karanlık işleri ile yüzleşmeden demokratik bir ülke haline gelemez, sivil siyaset güçlenemez. O yüzden darbelerin sivil ayakları da hukuk karşısında hesap vermeli dedi.
     Karayel yaptığı açıklamada, darbeler nedeniyle Türkiyenin 350 milyar Dolar zarara uğratıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye 50 yıllık karanlık işleri ile yüzleşmeden demokratik bir ülke haline gelemez, sivil siyaset güçlenemez. İspanya, İtalya ve Yunanistanda bu süreç 10 yıla yakın sürdü. 27 Mayıstan 27 Nisana darbeciler hep birbirlerini tetiklemiş ve eğitmişler. Sistem 1960ta kurulmuş. 1960la birlikte bu iş kurumsallaşmış. Tek parti döneminden çok partili sisteme geçiş sancılı olmuş. Seçimler yapılmış ama darbeci yapı değişmemiş. Millete rağmen iktidarda kalmak isteyen sistem varlığını devam ettirmiş. DPye iktidarı vermişler ama arkasından kuyusunu kazmışlar. 12 Eylülde görev alan alt rütbelerdeki komutanlar 28 Şubatın yöneticileri olmuş. Her seferinde mantık aynı, Atatürkçülüğün arkasına sığınmışlar.
     Karayel, darbe ile ilgili soruşturma yürüten yargı organlarının yıpratılmasının yanlışlığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Hukuk bu hesabı görmezse onlar da yanlışa ortak olur. Ülkeyi ekonomik kayba uğratanlar dahil, darbenin sivil ayaklarının da sorgulanması gerekir. Medyanın bir bölümü, sendikalar, iş adamları, sermayedarlar ve korku salmak için kullanılan mafya hukuk karşısında hesap vermek zorunda. Biz intikam duygusu ile davranmıyoruz. Hukuk burada, eğer suç işlemişlerse bunları hesaba çeker. İşlememişse kimseye söylenecek bir şey yok. Savcıların görevi, kim millî iradeye dokunmuş, kim dokunulmasına yardım etmişse hepsinin hesabını sormaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti Kayseri Milletvekili Karayel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER