AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay:

AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: -Kütahyaya ikinci üniversite şart


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahyaya ikinci üniversitenin gerekli olduğunu bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin büyük bir hızla kalkındığını ve etkisini küresel düzeyde artırdığını, Avrupa ile olduğu kadar Asya ve Afrika ile bütünleşileceğini belirtti.
     Türkiyenin, dünyanın ekonomisi en iyi ilk 10 ülkesi arasına gireceğini ve İngilizce, Çince ve Arapça bilen üniversite mezununa ihtiyaç duyulacağını savunan Kinay, şöyle devam etti:
     Türkiye kalkınırken daha fazla mühendis, doktor, öğretmen ve diğer meslek gruplarına ihtiyacımız olacak. Kalkınma bu demek. Hatta bölgedeki birçok ülkeden gençlerin, üniversite öğrenimi için Türkiyeye geleceğine tanık olacağız. 2023 yılı hedeflerine ulaşmanın asgari şartlarından biri olan eğitimin sadece ortaöğrenim düzeyiyle sınırlı kalmayacağını gayet iyi biliyoruz. Üniversitelerin 170 civarında kalmayacağını da biliyoruz. İşte bu yüzden Kütahyadaki hedeflerimiz arasına ikinci üniversite girdi.
    
     -Geleceğe güvenle bakan yeni bir kuşak oluştu-
    
     Kinay, Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) kurulduğu ortamı hatırlatarak, DPÜnün kuruluşundan bu yana 20 yıl geçtiğini ve şimdi yeni üniversitenin kurulması gerektiği üzerinde durulduğunu ifade etti.
     DPÜnün kuruluş çalışmalarına katıldığı bilgisini veren Kinay, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz bugün 20 yaşında. Her yıl yeni kurulan fakülte ve yüksekokullarla büyüdü, gelişti. Görkemli yapılarıyla görenleri hayran bırakan yerleşkesi, Kütahyaya çok yakıştı. Selçuklu mimarisiyle şehrin tarihi dokusuna canlı bir renk katıyor. Üniversitemizi 1992 yılında öğretime açtık. O yıllarda, aynı nüfusa sahip komşu ilimiz Eskişehir, ikinci üniversitesini, yani Osmangazi Üniversitesini kuruyordu. Eskişehir, birçok bakımdan örnek almamız gereken bir il. Kütahyaya ikinci üniversite şart. İkinci üniversite, Eskişehire ne kattıysa Kütahyaya da en az o kadar şey katacak. DPÜnün büyümesine vesile olanlardan Allah razı olsun. Bugün itibariyle mezun öğrenci sayısı 85 bin. Bunların her biri iş güç sahibi oldu. Geleceğe güvenle bakan yeni bir kuşak oluştu.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER