AK Parti Manavgat İlçe Danışma Meclisi

AK Parti Manavgat İlçe Danışma Meclisi Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel: -"AK Parti şimdi Türkiyeyi öyle bir noktaya getirdi ki bırakın IMFten borçlanmayı, şimdi IMFe borç verme müzakerelerini başlattık"


ANTALYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "AK Parti şimdi Türkiyeyi öyle bir noktaya getirdi ki bırakın IMFten borçlanmayı, şimdi IMFe borç verme müzakerelerini başlattık" dedi.
     MATSO Otogar toplantı salonunda yapılan AK Parti Manavgat İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katılan Türel, ülkenin her dönemde olduğu gibi zor süreçlerden geçtiğini belirterek "Hamdolsun 10 sene öncesiyle karşılaştırdığımızda bugün Türkiyenin gelmiş olduğu nokta gerçekten gurur verici. Ekonomideki gelişmeleri hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu borçlar AK Parti iktidarından önce yapılmıştı. AK Parti şimdi Türkiyeyi öyle bir noktaya getirdi ki bırakın IMFten borçlanmayı, şimdi IMFe borç verme müzakerelerini başlattık" diye konuştu.
     Çiftçilerin AK Parti iktidara geldiğinde yüzde 55lerle faiz ödediklerini bildiklerini kaydeden Türel, "Şimdi Ziraat Bankası kredilerine baktığımızda faizler sıfır ile yüzde 5 arasında, en fazla 6-7 arasında dolaşıyor. Bunlar tabi üretime yansıyor, ekonomiye katma değer olarak geliyor" diye konuştu.
     Başbakan Erdoğanın Türkiyeyi en prestijli ülkelerden bir tanesi hale getirdiğini anlatan Türel, şöyle devam etti:
     "Amerika Başkanı, Sayın Başbakanımızı Amerikada görülmemiş önem ve yüksek diplomasi düzeyli misafir ediyor ise askeri tören ile karşılıyor ise kendi misafirhanesinde ağırlıyor ise hatta gelmeden önce bir 24 saatimizi birlikte paylaşalım teklifinde bulunuyor ise bu Başbakanımızın diklenmeden dik duruşunun eseridir. Ama Sayın Başbakanımız böyle onurlu bir duruşla yurt dışında ağırlanıyor iken bir bakıyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Genel Başkanı, hem de Sosyalist Birlik Başkanı tarafından Avrupada şamar oğlanına çevriliyor. İşte iki lider arasındaki fark, yurt dışına gidince çok net bir şekilde görülüyor."
     Türel, terör meselesinin 30 yıldır çözümlenemediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     "AK Parti bu ülkenin hayrına, milletin yararına olan şeylerden risk almaktan hiç çekinmemiştir. Allahın yardımıyla bu konularda netice almayı başarmıştır. İnşallah bundan sonra da başarmaya devam edecektir. Başbakan Erdoğan 2001 senesinde yaptığı konuşmada bugünün şifrelerini vermişti. İşte bugün yapılan 2001 yılında kuruluş aşamasında verilen o mesajların aynen uygulamasından ibarettir. Bu ülkede demokrasimizi güçlendireceğiz, ekonomimizi güçlendireceğiz, sosyal yaşamamızı güçlendireceğiz diye yola çıkarken bunun temelinde milli birlik ve beraberlik kardeşlik projesi yatmaktaydı."
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Manavgat İlçe Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER