AK Parti Milletvekili Ercoşkun:

AK Parti Milletvekili Ercoşkun: -Hedefimiz, teknolojiyi başka ülkelerden transfer eden değil, teknolojiyi üreten ve başka ülkelere, toplumlara da ihraç eden bir ülke haline gelmek


BOLU (A.A) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, hedeflerinin teknolojiyi başka ülkelerden transfer eden değil, teknolojiyi üreten ve başka ülkelere, toplumlara da ihraç eden bir ülke haline gelmek olduğunu bildirdi.
     TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, teknoloji çağında yaşadıklarını belirterek, ülkelerin teknolojik üstünlük yarışında olduğunu kaydetti.
     Teknolojik üstünlüğü olmayan ürünlerin rakipleri karşısında tutunabilmesinin zorlaştığına dikkati çeken Ercoşkun, açıklamasına şöyle devam etti:
     Hedefimiz, teknolojiyi başka ülkelerden transfer eden değil, teknolojiyi üreten ve başka ülkelere, toplumlara da ihraç eden bir ülke haline gelmek. Temelden bazı çalışmalar yapmak gerekiyor, eğitim sisteminde ilköğretimden üniversiteye kadar, bilime ve teknolojiye, girişimciliğe olan ilgiyi artırmak için çalışma yapıyoruz. Bilim ve teknolojinin insanlık için ne kadar önemli olduğunu, insan hayatının olmazsa olmazı haline geldiğini biliyoruz.
     Geçtiğimiz 10 yılda bilime ve bilimsel gelişmeleri desteklemeye yönelik adımların önümüzdeki 10 yılı hem bilimde hem teknolojide ileri standartları yakalamış bir Türkiye olarak, 2023 yılını hep birlikte göreceğiz.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Ercoşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER