AK Parti Muş Milletvekili Işık:

AK Parti Muş Milletvekili Işık: 1,5 yılda Muşta yaklaşık 600 milyon liralık yatırım gerçekleşti


MUŞ (A.A) - AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, 1,5 yılda Muşta yaklaşık 600 milyon liralık yatırım gerçekleştiğini söyledi.
     Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte başta Karasu Islah Projesi olmak üzere, sağlık, eğitim, spor, tarım, hayvancılık, sosyal hizmet alanlarında çok ciddi yatırımların hayata geçtiğini ifade etti.
     Muş Ovasının toplulaştırılması ve sulanmasıyla ilgili çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirten Işık, şöyle konuştu:
     Mahrumiyet ve yokluk, insana adam gibi davranmayı öğretir. Bu memleketin bir evladı olarak bu coğrafyada çok mahrumiyet ve yokluk yaşadık. Çok sahipsiz kaldık. Bunların tamamını göz önüne alarak, halkıma ve memleketime hizmet etmeye çalışmaktayım. Muşun her alanda kalkınması için ortak bir akıl ortaya konulması gerekiyor. Bugüne kadar ortak aklı oluşturamadık. Ben bu memleketin hizmetkarıyım. Başımda akıl, yüreğimde iman ve dizimde derman olduğu müddetçe de bu hizmeti sürdüreceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
     Muşu kalkındırmak için daha çok çalışmak gerektiğini söyleyen Işık, ancak bu şekilde Muşun gelişebileceğini bildirdi.
     2013-2014 yılında Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne 30 milyon lira yatırım yapılacağını ve bu yatırımların programa alındığını belirten Işık, yatırımlar için Karasu Köprüsünün bulunduğu bölgede, 100 dönümlük bir arsa tahsis edildiğini ifade etti.
     Işık, Burada birçok spor tesisi toplanacak ve yeni spor alanları oluşturulacak. 4 milyon lira değerinde, atletizm pisti ve spor salonları yapılacak. 2 bin kişilik spor salonunun maliyeti, yaklaşık 6 milyon lira olacak. 7 milyon lira değerinde olimpik bir yüzme havuzunu da programa aldık. Mevcut stadyumu da onaracağız. Gençlik merkezinin tamamlanması için 2,7 milyon lira harcayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Muş Milletvekili Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER