AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu:

AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu: Niğde Ankara otoyol projesinin tamamlanmasıyla uluslararası bir yola ev sahipliği yapacağız


NİĞDE (A.A) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde-Ankara otoyol projesinde geri sayımın başladığını belirterek, Otoyol projesinin tamamlanmasıyla, uluslararası bir yola ev sahipliği yapacağız dedi.
     Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, Niğde-Ankara otoyol projesinin Türkiyenin en büyük karayolu projelerinden biri olduğunu ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 12 Haziran 2011 seçimleri öncesindeki Niğde mitinginde söz verdiği projeyle ilgili somut adımların atılmaya başlandığını söyleyen Kavaklıoğlu, 342 kilometrelik dev projenin yaklaşık maliyetinin 2 milyar lira olduğunu bildirdi.
     285 kilometre yol, 57 kilometre de bağlantı yolundan oluşacak toplam 342 kilometrelik otoyolun kesin projesinin hazır olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     Projenin tamamlanmasıyla uluslararası bir yola ev sahipliği yapacağız. Ankara-Niğde otoyolunun yaklaşık maliyeti 2 milyar lira. Yüksek Planlama Kurulunun onayıyla da geri sayım başlayacak. Bu dev proje şimdiden Niğdeye, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Kalkınmanın ve güçlü ekonominin en büyük dinamiği yoldur. Adana otoyolunun Kemerhisar ve Pozantı bağlantılarına son iki yıl içinde 1.7 milyar liralık harcama yapıldı. Türkiyenin en kaliteli yollarından biri oldu. Niğdede AK Parti iktidarından önce sadece 54 kilometre yol yapılmıştı. AK Partiyle sadece 8 yılda 209 kilometre yani önceki dönemlerin 4 katı bölünmüş yol yapıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber AK Parti Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER