AK Parti Rize Milletvekili Karal:

AK Parti Rize Milletvekili Karal: Türk çayının tamamının organiğe dönüştürülmesi için çalışmalarımız sürüyor


RİZE (A.A) - AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türk çayının tamamının organiğe dönüştürülmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
     Karal, Pazar Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda partililerle bir araya geldi. Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı, Karala, muhtarların sorunlarıyla ilgili dosya sundu.
     Karal, toplantının ardından Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle Irmak, Sessizdere, Tütüncüler, Kocaköprü ve Balıkçı köylerinde muhtarlar ve vatandaşlarla toplantı yaparak sorunlarını dinledi.
     Her fırsatta Rizenin tüm köylerini gezip vatandaşlarla birlikte olacağını daha önce de belirttiğini ifade eden Karal, Bugün Pazar ilçemizde program dahilindeki vatandaşlarımızın yanına giderek, isteklerini yerinde dinlemeye, görmeye ve çözmeye gayret ediyoruz dedi.
     Pazarda su sorununun bu yıl çözüleceğini, Başbakan Erdoğanın dediği gibi yolsuz ve susuz köy kalmayacağını belirten Karal, yol çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağını, en büyük yatırımın da Pazara yapıldığını söyledi.
     Çay çiftçisine kimlik kazandıracaklarını kaydeden Karal, Türk çayının tamamının organiğe dönüştürülmesi için çalışmalarımız sürüyor. Şu an 80 bin dönüm olan organik alanımızı 3 yıla kadar bölgenin tamamına yayacağız. Yaşlanan 800 bin dönüm çay bahçemizin 10 yıla kadar 300 bin, 25 yıla kadar tamamını değiştirmek istiyoruz diye konuştu.
     Balıkçı köyü ziyaretinde Muhtar İsmail Hakkı Kambayın limandaki mendireğin uzatılması isteği üzerine yetkilileri arayan Karal, talebin çözüme kavuşacağını belirtti.
     Karal, kendi dönemlerinde fakülte kurulan ilk ilçenin Pazar olduğunu ifade ederek, Pazarda süratle kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Hükümetimizin bu konuda ciddi katkıları ve kaynakları var. Bunları konuşmamız ve uygulamamız lazım. Özellikle Karadeniz duble yolun sahilden geçmesi nedeniyle şehirlerimizin bilinmeyen çirkin yüzleri ortaya çıktı. Bu nedenle Pazarda kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Pazar halkı bize yardımcı olursa biz TOKİ olarak hemen buraya gelip işe süratle başlayabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber AK Parti Rize Milletvekili Karal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER