AK Parti Samsun Milletvekili Yeni:

AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: -Bafrada yapımına başlanan farklı seviyeli kavşak çalışması trafiği rahatlatacak


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanvekili Ahmet Yeni, Bafrada yapımına başlanan farklı seviyeli kavşak çalışmasının trafiği rahatlatacağını belirtti.
     Yeni, yaptığı açıklamada, Samsun ve ilçelerinde 10 yılda büyük yatırımlar yapıldığını, devasa projelerin bir bir tamamlandığını ifade etti.
     10 yılda Samsun gerçekten çok gelişti. 2002deki Samsunla 2013teki Samsunu yan yana koyduğumuzda yaşanan gelişmeden büyük mutluluk duyuyoruz diyen Yeni, şunları kaydetti:
     Hastanelerimiz, okullarımız, adliyelerimiz, spor ve yaşam merkezlerimiz, yollarımız kısacası her alanda Samsun çok gelişti. Hükümetin en başarılı olduğu alanlardan biri yol. Samsunu duble yollarla Ankaraya, İstanbula, Sinop ve Artvine bağladık. İl merkezi ile ilçelerimiz arasındaki yolların hemen hemen tamamını duble yol yaptık. Kalan birkaç ilçemizin çalışması devam ediyor.
     Bafrada verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini dile getiren Yeni, şöyle devam etti:
     Yıllardır yapılamayan Samsun-Bafra arası duble yolu bitirdik. Ardından Alaçam-Yakakent yolunu tamamladık. Onlarca okulu Bafraya kazandırdık. Diş Hastanemizde 21 hekim aynı anda hizmet veriyor. TOKİ, Organize Sanayi, Kapalı Cezaevi, Kuş Cenneti, müzeler, kapalı spor salonu, Gençlik Merkezi, Turizm Fakültesi, Bafra Ovası Sulama Projesi, 250 yataklı hastane...Tüm bunlar verdiğimiz sözlerdi. Çok şükür hepsini tamamlamayı Allah bizlere nasip etti.
     Yapımına başlanan kavşak hakkında da bilgi veren Yeni, Bafrada yapımına başlanan farklı seviyeli kavşak çalışması trafiği rahatlatacak dedi.
     Samsun-Bafra-Sinop yolunun işlek bir yol olduğuna işaret eden Yeni, şunları kaydetti:
     Diğer taraftan yeni yapılan hastanemiz hizmete açılmak üzere. Bu sebeple burada çok aşırı trafik yoğunluğu yaşanacak. Bu yoğunluk Allah korusun trafik kazalarını, can ve mal kayıplarını beraberinde getirebilir. Bunun için Bafranın bu kavşağa ihtiyacı var. Kavşak tamamlandığında Alaçam, Yakakent güzergahına devam edecek olanlar alttan transit devam edecekler. Hastane ve Bafra ilçe merkezine gitmek isteyenler de üstten gidecekler. Bu kavşak trafik akımının performansını artıracak ve farklı seyahat yönlerindeki çatışmaları ortadan kaldıracaktır. Kavşak Bafranın şehir görünümüne de katkı sağlayacaktır. İlerleyen zamanda bu kavşağın devamı gelecek. Sanayi kavşağında da trafiği rahatlatmak için bir çalışma yapacağız. Kavşak çalışmamızda ilk kazmayı vurduk. Direkler dikilmeye başlandı. Haziran 2014te tamamlayacağız inşallah. Bu kavşağın maliyet tam 20 milyon lira, yani 20 trilyon lire. Kavşağın ardından ışıklandırma çalışmamızı da hızla tamamlayacağız. Kavşağımız şimdiden Bafralılara ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Yeni: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER