AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığının iftar

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığının iftar programı -Maliye Bakanı Şimşek: Şimdi devlet olarak biz diyoruz ki kim Urfaya 100 lira yatırım yaparsa biz 116 lira vereceğiz, babanız bile vermez bunu ama biz bu dönemde veriyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni teşvik sistemine ilişkin Şimdi devlet olarak biz diyoruz ki kim Urfaya 100 lira yatırım yaparsa biz 116 lira vereceğiz, babanız bile vermez bunu ama biz bu dönemde veriyoruz dedi.
     Şimşek, AK Parti İl Başkanlığınca Şehitlik Çamlıkta düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan ayının Şanlıurfa ve Türkiyeye hayır getirmesi temennisinde bulundu.
     Şanlıurfanın hızla değiştiğini, altyapısının gelişip üniversitesiyle sürekli ilerlediğini dile getiren Şimşek, yeni teşvik paketinde 6. sırada yer alan kentte yatırımın büyük bir avantaj sağladığına işaret etti.
     Şanlıurfanın bir avantajı var ki bunu korumanız lazım, bölgenin diğer illerinden belki nispeten fazla olan huzur var diyen Şimşek, kentteki huzur ortamı ve istikrarın kıymetinin bilinmesini istedi.
     Bir süre önce İstanbulda faaliyet gösteren 400 iş adamıyla bir araya gelip Batmanın yatırım potansiyeline ilişkin bir sunum yaptığına değinen Bakan Şimşek, iş adamlarının kendisine, Peki Bakanım, bu kepenk kapatmalar ne oluyor, orada huzur var mı dediğini aktardı.
     Şimşek, Batmanda da huzur var dedim ama pek ikna olmadılar. Fakat şunu söyleyeyim size Şanlıurfa için ikna olmuş durumdalar. Ama bir şartla, sizlerin çalışmalarıyla buradaki birliğimiz ve kardeşliğimiz korunacak. Ben inanıyorum ki çevre illeri geçebilecek bir potansiyele sahip bir kent burası. Şanlıurfanın hiçbir şeyi eksik değil. Çok uyumlu bir takım var, AK Parti burada hakikaten güçlü sayın Bakanımız Faruk Çelikin öncülüğünde. Şimdi devlet olarak biz diyoruz ki kim Urfaya 100 lira yatırım yaparsa biz 116 lira vereceğiz, babanız bile vermez bunu ama biz bu dönemde veriyoruz. Diyebilirsiniz ki eskiden de teşvikler vardı işe yaramadı, bu teşvikler ayrı. Niye- eskiden yetişmiş insan yoktu veya bu teşvikler azdı. Şimdi üniversitesiyle burada yetişmiş insan ve altyapı var.
    
     -Bakan Ertuğrul Günay
    
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da İnşallah yakın bir gelecekte bütün bu medeniyet izlerini ayağa kaldırarak Şanlıurfayı, Türkiyenin en tanınan dünyanın en bilinen şehirlerinden biri haline getirmeye çalışacağız dedi.
     Günay, Türkiyenin en büyük müzelerinden birinin temel atma törenine katılmak için kente geldiğini ve gelecek yaz sonunda bu müzeyi tamamlayarak önce Türkiyeye sonra dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
     Geçen yıl içerisinde Gaziantepte yapımı tamamlanarak hizmete giren Zeugma Müzesinin bütün kültür dergilerinde haber haline getirildiğini hatırlatarak, Şanlıurfada bunun fazlası var eksiği yok. Hem Urfa merkezde çok önemli tarihi mekanlarımız var burası hepimizin inançla ve imanla söylediği gibi Peygamberler Şehri hem dünyanın en eski ve ibadet mekanlarından biri. 12 bin yıl öncesine giden Göbeklitepe, Şanlıurfanın sınırları içerisinde hem Harran gibi dünyanın en eski İslam medreselerinden birisi burada. İnşallah yakın bir gelecekte bütün bu medeniyet izlerini ayağa kaldırarak Şanlıurfayı, Türkiyenin en tanınan dünyanın en bilinen şehirlerinden biri haline getirmeye çalışacağız.
     Bu arada etkinliğin sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin oturduğu masaya giden Cemal Çeçan, asker olan oğlunun izin dönüşü birliğine giderken terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını hatırlatarak yardım istedi. Bakan Çelik, Çeçanı evinde ziyaret edeceğini belirtti.
     İftar programına AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığının iftar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER