AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -"Seçim günü milletimizin sandıkta kullandığı oya değil, aslında o oyu oluşturan arka plandaki muhakemeye, kalbin itimadına, güvenine tali


ADANA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Seçim günü milletimizin sandıkta kullandığı oya değil, aslında o oyu oluşturan arka plandaki muhakemeye, kalbin itimadına, güvenine talibiz" dedi.
     Şentop, partisince düzenlenen, Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsayan AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, Seçim İşleri Başkanlığının faaliyetlerini yarın seçim olacakmış gibi düşünerek yürüttüğünü belirtti.
     Vatandaşların seçim öncesi kanaatlerinin bir anda oluşmadığını anlatan Şentop, şunları söyledi:
     "Vatandaşlar aklıyla ölçüp tartıyor, sonra kalbiyle inanıyor. Yani seçim günü sandıkta oy kullanma işlemi bir dil ile ikrardır. Ama bunun öncesinde kalbin itimadı ve tasdiki gerekir, biz dil ile ikrardan önce kalbin tasdikine talibiz. Seçim günü milletimizin sandıkta kullandığı oya değil, aslında o oyu oluşturan arka plandaki muhakemeye, kalbin itimadına, güvenine talibiz. Partimizin bütün çalışmalarını, bir tabirle yarın seçim olacakmış gibi, diğer bir tabirle seçimi dikkate almadan, gerçekten milletimizin gönlünü kazanmak için sürdürüyoruz. 12 Haziran seçimlerinden önce Türkiyeyi yönetecek AK Parti dışında başka parti var mı perspektifiyle değerlendirmeler yapıldı. Nitekim başka partilere oy verenlerin de bütünüyle istisnasız olarak benimsedikleri şey AK Parti dışında herhangi bir partinin TÜrkiyeyi yönetemeyeceği kanaatiydi."
     Şimdi de "Türkiyeyi AK Parti dışında başka partiler idare edebilir mi-" sorusunun sorulması gerektiğini ifade eden Şentop, CHPnin gerçekten bir siyasi parti olup olmadığının tartışılabileceğini, siyasi partinin sadece bir teşkilat değil, bir siyasi görüş ve perspektif etrafında birleşmiş insanların meydana getirdiği bir teşekkül olduğunu kaydetti.
     CHPnin genel başkanı ve milletvekillerinin aylardır "Anayasanın ilk üç maddesine dokunmayız dokundurtmayız" dediklerini dile getiren Şentop, 1982 Anayasasında değişiklik yapılması durumunda bunun konuşulabileceğini ancak değişiklik değil yeni bir anayasa yapıldığını aktardı.
     Anayasa çalışmaları kapsamında şimdiye kadar yazılan 140 civarında maddenin hiçbirisinde 1982 Anayasasının maddelerine bakmadıklarını ifade eden Şentop, şöyle devam etti:
     "Onun için birinci, ikinci, üçünü maddelere de bakmayacağız. Tabi yeni anayasa yapıyoruz. Bizim görüşümüz böyle. CHP milletvekilleri dokunmayız, dokundurtmayız dediler. 5 Nisanda önerilerini verdiler ve ikinci maddede de değişiklik yapmışlar. İnsan haklarına saygılı devlet yazıyor, onu değiştirmişler, İnsan haklarına dayanan devlet yapmışlar. Bize göre doğru, biz zaten öyle önermiştik. Üçüncü maddede devletin dili Türkçedir yazıyor, onu bile biz resmi dili Türkçedir şeklinde yapmayı düşünüyoruz, yapmadık ama düşünüyoruz."
    
     -Çözüm süreci-
    
     "Çözüm süreci" adını verdikleri konuyla ilgili atacakları adımların parti programlarında bulunduğuna işaret eden Şentop, daha önce de "demokratik açılım" adını verdikleri bir süreçten geçildiğini, çözüm sürecinin de buradan çıktığını belirtti.
     Sorunların çözümü için birtakım fikri altyapı ve maddi altyapı hazırlıklarını oluşturduklarını bildiren Mustafa Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bugün çözüm sürecini konuşuyorsak, bu bugün ortaya çıkmış değildir. Bu altyapıyla ilgili, Türkiyenin bunları konuşabilir hale gelmesiyle ilgilidir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli diyor ki; yetki verin Kandili yakayım ama biliyor olmayacak. Şimdi kendi hükümetleri döneminin perspektifinden baktığı için bizi de öyle zannediyor. Diyor ki; pazarlık yapıyorlar. Bürokratlar falan görüşüyor pazarlık olduğunu zannediyor. Onların döneminde Bahçeli başbakan yardımcısı, Ecevit Başbakan olduğu zaman, yine İmralıyla görüşmeler yapılıyordu. Asker bürokratlar, sivil bürokratlar, istihbarat kurumu mensupları görüşüyordu. Bunlar kendileri görüşmeye karar veriyorlar, ne görüşeceklerine kendileri karar veriyorlar, Bürokratlar görüşünce bu iş oldu bitti zannediyorlar. Şimdi öyle değil, vesayetçi dönem geçti. AK Parti öyle hareket etmiyor. Yine onların döneminde görüşenler görüşüyor ama kararı siyaset veriyor. Ortaya henüz somut bir şeyler çıkmadığı dönemde bile bize destek yüzde 58 civarında, süreç ilerledikçe bu destek de artacaktır."
     Toplantıya, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 4. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER