AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Meniz,

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Meniz, ÇATAK Projesiyle Berdan barajı içmesu havzası korunacak ve organik üretim teşvik edilecek


MERSİN (A.A) - AK Parti Tarsus ilçe Başkanı Hakkı Meniz, Çevre amaçlı tarımsal alanların korunması (ÇATAK) kapsamında, Tarsustaki ilk etapta bulunan uygulama kapsamında 36 bin 588 dekar alanı kapsadığını bildirdi.
     Hakkı Meniz, yaptığı yazılı açıklamada, beraberinde bazı AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğannı ÇATAK Projesinin uygulama çalışmalarıyla ilgili olarak ziyaret edip, görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
     ÇATAK Projesinin amacının toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması yönünde gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik faaliyetlerin teşvik edilmesi olduğunu belirten Başkan Hakkı Meniz, Tarsus-ta uygulanacak olan ÇATAK projesinin öncelikle Berdan barajı içme suyu havzasının korunmasının hedeflendiğini ve bölgede organik zeytincilik yapılmasının amaçlandığını bildirdi.
     Projenin uygulanacağı köylerde toplam 36 bin 588 dekar tarım arazisi bulunduğunu, projenin ilk yılında organik zeytin üretimi üzerinde çalışmalar yapılacağını, önümüzdeki dönemlerde özellikle üzüm ve sert çekirdekli meyvelerde iyi tarım uygulamasına geçilmesinin planlandığını belirten Başkan Meniz, Proje alanı içerisinde yer alan Akçakocalı, Büyükkösebalcı, Çevreli, Dadalı, İncirlikuyu, Küçükkösebalcı, Kayadibi ve Sıraköy-de Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarına göre bin 398 dekar zeytin bahçesi ve 2 bin 059 dekar bağ bulunmaktadır. ÇATAK projesi kapsamına dahil olan üreticilerimize dekar başına 135 lira destekleme yapılacaktır. Ayrıca organik tarım yapan üreticilerimize 35 lira, iyi tarım uygulamasına geçen üreticilerimize ise 25 lira destekleme yapılmaktadır şeklinde düşüncelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Meniz, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER