AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun:

AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -Sağlık ve hastane hizmetlerinde AK Parti iktidarları döneminde büyük bir dönüşüm süreci yaşandı


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Sağlık ve hastane hizmetlerinde AK Parti iktidarları döneminde büyük bir dönüşüm süreci yaşandı dedi.
     Coşkun, Yalova Devlet Hastanesindeki servislerde yatan hastaları ve polikliniklerde muayene sırası bekleyenleri ziyaret etti. Hastaneye beraberinde AK Parti il yöneticileriyle gelen Coşkunu hastane yöneticileri karşıladı.
     Coşkun, ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin, önce insan parolasıyla 2003 yılında Sağlıkta Dönüşüm Projesini uyguladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Sağlık ve hastane hizmetlerinde AK Parti iktidarları döneminde büyük bir dönüşüm süreci yaşandı. AK Parti hükümetleri reform niteliğinde düzenlemeler yaparak, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için çok önemli projelere imza attı. Bu kapsamda, hastanelerimizin fiziki altyapısı iyileştirilmiş, koğuş tipi odalardan nitelikli oda sistemine geçilmiş, sağlık yatırımlarının toplam kapalı alanı 5 kat arttırılmıştır. Doktor ve sağlık personeli sayıları arttırılmıştır. Tıp fakülteleri ve hemşirelik yüksek okullarında öğrenci kontenjanlarında ciddi artışlar meydana gelmiştir. Genel Sağlık Sigortası ile Sosyal sigorta kuruluşları tek çatı altında toplanmış, yatağa bağımlı hastalara evde bakım hizmeti verilmeye başlanmıştır. Acil ve yoğun bakım tedavileri kamunun yanı sıra tüm özel hastanelerde ücretsiz olarak verilmeye başlanmıştır.
     Daha sonra, Yalova Devlet Hastanesine kurulan yeni laboratuvarını inceleyen Coşkun, hastane çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER