Akçakalede gazetecilere yönelik saldırı

Akçakalede gazetecilere yönelik saldırı -Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat: -Basın özgürlüğüne ve gazeteciliğe yönelik bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Akçakaledeki çadır kentte gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.
     Polat, yaptığı açıklamada, Süleyman Şah Çadır Kentinde dün bir çadırda elektrik kontağı sonucu çıkan yangında 1 kişinin öldüğünü 2 kişinin de yaralandığını belirtti.
     Olay sonrası çadır kentte kalan çocuk ve gençlerden oluşan bir grubun protestosunun güvenlik güçlerine yönelik taşlı saldırıya dönüştüğünü aktaran Polat, olayları kontrol etmeye çalışan güvenlik güçlerinin gruba karşı basınçlı su ve biber gazı kullanıldığını kaydetti.
     Yaşanan bu olaylar sırasında kamp dışında görüntü almak isteyen basın mensuplarının araçlarının da protestocu grubun saldırısına maruz kaldığına değinen Polat, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Saldırıyı engelleme konusunda kayıtsız kaldıkları iddia edilen güvenlik görevlileri basın mensuplarının çalışmalarını engelleyerek kamera ve fotoğraf makinalarına el koymak istemiş, onlara karşı kaba güç kullanarak darp etmiştir.Öncelikle gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Basın özgürlüğüne ve gazeteciliğe yönelik bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumlularının tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılmasını talep ediyoruz.
     Kamplarda zaman zaman yaşanan benzer olaylar nedeniyle Suriyedeki olaylar dolayısıyla Türkiyeye göç etmek zorunda kalan muhacirlerin yarısını misafir eden Şanlıurfalıların, ilk günden beri gösterdikleri örnek ev sahipliğini gölgeleyecek, muhacir kardeşlerimize yönelik aşağılayıcı kışkırtıcı art niyetli yorumlar konusunda da kamuoyunu bir kez daha uyarıyoruz.
    
     Muhabir:
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Akçakalede gazetecilere yönelik saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER