Akçakaledeki çadır kentin kapasitesi artıldı

Akçakaledeki çadır kentin kapasitesi artıldı -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve yaklaşık 15 bin Suriyelinin barındığı Akçakaledeki çadır kente ek olarak oluşturulan yeni mahallelerdeki kışlık çadırlara sığınmacı


ŞANLIURFA (A.A) - Müslüm Etgü - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan 15 bin civarında Suriyelinin barındığı Akçakaledeki çadır kentte oluşturulan yeni mahallelerdeki kışlık çadırlara sığınmacı alınmaya başlandı.
     Ceylanlı Mahallesinde inşa edilen ve Suriyedeki çatışmalardan kaçanların artması üzerine kapasitesi artırılan Süleyman Şah Çadır Kentinin yanında yeni mahallelerin kurulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.
     13 bin kapasiteli toplam 5 mahallenin kurulduğu çadır kente ilk etapta 5 bin Suriyeli sığınmacı yerleştirildi.
    
     -Tüm çalışmalarımız kışa yönelik
    
     Kızılay Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleyman Şah Çadır Kentine ek olarak yapılan 5 mahallede çalışmaların tamamlandığını, söz konusu iki mahallede Suriyeli misafirleri ağırlamaya başladıklarını söyledi.
     Meşhurgil, eski ve yeni çadırlarda şu an itibarıyla yaklaşık 15 bin kişinin barındığını belirterek, yapılan çalışmaların kışa yönelik olduğunu kaydetti.
     Eski çadırlarda da kışa yönelik hazırlıkların başlatıldığını ve bu kapsamda battaniye dağıtımı yapıldığını aktaran Meşhurgil, tüm çalışmalarının kış şartlarıyla ilgili olduğunu dile getirdi.
     Meşhurgil, çadır kentteki diğer 3 mahalleye de 10 bin civarında sığınmacının yerleştirilebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Akçakaledeki çadır kentin kapasitesi artıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER