Akçakaleye top mermisi düşmesi

Akçakaleye top mermisi düşmesi -BBP MKYK Üyesi Döngel: -Hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı tutumunu destekliyoruz


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlendiği belirtilen top mermisinin Akçakaleye düşmesi olayıyla ilgili, Hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı tutumunu desteklediklerini bildirdi.
     Döngel, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından hükümete ve orduya destek vereceklerini vurguladı.
     Türkiyenin toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına karşı yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Döngel, şunları kaydetti:
     Türkiye, yapılan saldırıya anında karşılık vererek devlet olmanın gereğini yapmıştır. Suriye meselesinde başından beri Türkiyeyi bir bataklığa çekmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacaktır. Türkiye de bu şer odaklarının ve küresel güçlerin oyununa asla gelmemelidir. Hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı tutumunu destekliyoruz. Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir. Bunu dost düşman iyi kavrayıp anlamalıdır. Jetimizin vurulmasından sonra da süratle istihbari bilgiler toplanıp Suriyeye benzer bir cevap verilseydi, iş bu noktaya gelmeyebilirdi. Bundan sonra Türkiye, NATO ve BM düzeyinde uluslararası hukuktan doğan her türlü kartını kullanmalı ama tek başına olduğunun da farkında olmalıdır. Çünkü BM ve NATO Türkiyenin haklılığını ve meşruluğunu kabul ederek gür bir sesle güçlü bir kınama yapabilir. Ama Türkiye için elini taşın altına koymayacaktır. Türkiye, NATO ve BM düzeyinde yapacağı girişimlerle Suriyenin elinde bulunan kimyasal silahları gündeme getirmelidir.
     Döngel, hükümetin angajman kuralları ve uluslararası hukuktan doğan hakları çerçevesinde gerektiğinde etkili bir şekilde kullanabileceği teskere yetkisini meclisin onaylaması gerektiğini de vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisi düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER