Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -Suriyeden atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu bir anne ile üç çocuğunun hayatını kaybettiği evde tadilat çalışmalarına başlandı -Belediye Başkanı Ayhan: Umarım en kısa zamanda yaralar


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Belediyesi, Suriyeden atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu bir anne ile üç çocuğunun hayatını kaybettiği evde tadilat çalışması başlattı.
     Suriyenin Tel Abyad ilçesinden 3 gün önce atılan top mermisinin isabet ettiği Yeni Mahallede bulunan Ömer Timuçine ait eve gelen belediye ekipleri, iş makineleriyle bahçe duvarını yıktı.
     Tadilat kapsamında duvarları yeniden örülecek evin kırılan cam ve kapıları da yenilenecek.
     Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği Akçakalede hayatın normale döndüğünü ifade etti.
     Ayhan, bölgede iki günden bu yana genelde sessizliğin hakim olduğunu söyledi.
     İlçe halkının bu konularda duyarlı ve sağduyulu olduğuna işaret eden Ayhan, Bir ay önce ilçe nasılsa şimdi de aynı şekilde hayat devam ediyor. Pazartesi günü de eğitime başlayacağız. İnşallah bu sıkıntıları bir daha yaşamayız diye konuştu.
    
     -Başbakan aradı
    
     Top mermisinin düştüğü bölgede hasar tespit çalışmalarının yapıldığını anlatan Ayhan, şöyle konuştu:
     Evin hasarı kolay ama 5 canımız gitti. Önemli olan o hasarı düzeltmek, o insanlara sabır dileyip yardımcı olmak. Pazartesi itibarıyla AFADdan destek gelecek. Bizim de desteğimiz olacak. Bombanın düştüğü ev ve çevresini düzenleyeceğiz. Psikolojik yaraların sarılması için de çalışıyoruz. Hastanedeki vatandaşlarımızın durumunu takip ediyoruz. Umarım en kısa zamanda yaralar sarılır, eskisi gibi huzurlu ve sakin bir şekilde hayat geçiririz.
     Ayhan ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, eşi ve 3 çocuğunu top mermisinin isabet ettiği evde kaybeden Ömer Timuçini dün telefonla arayarak baş sağlığı dileğinde bulunduğunu anımsatarak aileye her türlü yardımın yapılacağını söyledi.
    
     -Güvenlik tedbirleri arttı
    
     Öte yandan Akçakale şehir merkezi ve sınır bölgesinde güvenlik tedbirleri artırıldı.
     Ekipler ilçe girişi ve bazı noktalarda uygulama yaparken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de patlamanın yaşandığı sokakta gün boyunca önlem aldı. Sınıra yakın yerlerde ise askeri zırhlı araçların olduğu görüldü.
    
     Muhabir: Veli Gürgah - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER