Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Oyunlar kapsamında kano ve kürek müsabakalarına ev sahipliği yapacak Çukurova Üniversitesine ait tesislerin kullanımına ilişkin protokol imzalandı -Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Korkmaz: -Tesi


ADANA (A.A) - Akdeniz Oyunları kapsamında kano ve kürek müsabakalarına ev sahipliği yapacak Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) ait tesislerin kullanımına ilişkin protokol imzalandı.
     Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılacak olan ve Seyhan Baraj Gölünde bulunan kano ve kürek parkurundaki çalışmalarla ilgili protokol Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından imzalandı.
     Rektör Prof. Dr. Kibar, rektörlük binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Akdeniz Oyunları kapsamında kano ve kürek tesisleri ve çevresinde oluşturulacak kullanım alanlarıyla ilgili protokolü imzalamak için bir araya geldiklerini söyledi.
     Üniversite tesislerinde kano ve kürek müsabakaları yapılacağını bildiren Kibar, hentbol müsabakalarıyla ilgili protokolü de daha önce imzaladıklarını hatırlattı.
     Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise Türkiyenin en köklü ve en eski üniversitesi olan ÇÜ ile ikinci protokolü imzaladıklarını belirterek, ÇÜ, tıpkı Akdeniz Oyunları kapsamındaki Mersin Üniversitesi gibi bizim en güçlü çözüm ortaklarımızdan birisi. Hangi konuda kendilerinden yardım talep ettiysek karşımızda hazır, istekli ve başarılı bir üniversite gördük. ÇÜye ve rektörüne teşekkür ediyoruz diye konuştu.
    
     -Görkemli bir açılış yapılacak-
    
     Korkmaz, Akdeniz Oyunlarının, Akdenize kıyısı olan ve bu havzaya dahil olan ülkelerin katıldığı bir yaz organizasyonu olduğunu anlatarak, şu bilgileri verdi:
     Oyunlara 24 ülke katılıyor. Ortalama 5 bin 500 civarında sporcu bekliyoruz. Bunlar için 4 tane oyunlar köyü hazırlandı. Adanada 4 branş yapacağız. Bunların 3üne ÇÜ ev sahipliği yapıyor. Seyhan Baraj Gölü kıyısında kano ve kürek müsabakaları yapılacak, Serinevler ve üniversite içerisindeki Lütfullah Aksungur Spor Salonunda sportif etkinlikler yapılacak. Geriye kalan 28 branşın tamamı Mersinde yapılacak. Tesislerimizin çok büyük kısmı Mart ayı sonu itibariyle bize teslim edilecek durumda. Mersindeki stadyumda bir sorun vardı. Statta yüklenicinin zarar ediyor olması nedeniyle planlamış olduğu takvime uyamama riski oldu. Bu tür durumda yüklenici çekildi ve yeni bir yüklenici geldi. Limak firması tüm sorumluluğu üzerine aldı ve şimdi orada imalatlar devam ediyor. Stat açılış ve kapanış törenleri için planlanan sürede yetiştirilecek ve bizim oyunlarımızın açılış ve kapanış törenleri orada yapılacak. Mersinde çok görkemli bir açılış töreni yapmaya hazırlanıyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER