Akdeniz Oyunları olimpiyat havasında geçecek

Akdeniz Oyunları olimpiyat havasında geçecek -Mersinde 24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Akdeniz Oyunlarının yapılan organizasyon sayesinde olimpiyat havasında geçeceği bild


MERSİN (A.A) - Mersinde 24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılmasının planlandığı 17. Akdeniz Oyunlarının olimpiyat havasında geçmesi için hazırlıkların sürdüğü bildirildi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunların hazırlık süresinin normalde 6 yıl olduğunu ancak Türkiyenin 2 yıl gibi kısa bir süre kala oyunlara ev sahipliği yapma hakkına kavuştuğunu hatırlattı.
     Önemli bir zaman kaybına rağmen kısa sürede 11 yeni tesisin yapılmasının "Türk mucizesi" olduğunu ifade eden Baykan, şunları kaydetti:
     "Kısa sürede gerçekleştirilen tesis inşaatları ve ortaya çıkan sonuç, Türkiye açısından son derece önemli. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere, Mersindeki tesislerin zamanında yetiştirilmesi adına herkes çok büyük çabalar gösterdi. Türkiye, kusursuz bir organizasyon yapma çabasını sürdürüyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en mükemmel, en güzel, en organize Akdeniz Oyunları, inşallah Adana ve Mersinde planlandığı gibi gerçekleştirilecek. Tesislerle ilgili kafalardaki soru işaretlerinin bittiği günlerdeyiz."
     Baykan, Akdeniz Oyunlarıyla Türkiyenin organizasyon gücünün ortaya çıkarıldığını belirterek, hedeflerinin şimdiye kadar yapılan Akdeniz Oyunları içerisinde en iyisini yapmak olduğunu söyledi.
     Oyunların olimpiyat havasında geçmesi için hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Baykan, "6 bin civarında sporcu ve teknik ekibin katılacağı oyunlar, olimpiyat havasında gerçekleşecek. Çünkü Londra Olimpiyatlarına yaklaşık 12 bin kişi katıldı. Akdeniz Oyunlarına da katılım bunun yarısı düzeyinde olacak. Yarı olimpiyat düzeyinde bir organizasyona ev sahipliği yapacak Mersin, 2020 Olimpiyatlarının da en büyük referansı olacaktır" diye konuştu.
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunları olimpiyat havasında geçecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER