Akdeniz Üniversitesinde Atatürkü anma töreni

Akdeniz Üniversitesinde Atatürkü anma töreni -Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtçephe: -Siz sıradanlığı, basitliği ve azla yetinmeyi kabul ediyorsanız bu onun idealine doğru yürümediğinizin göstergesidir (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesinde anma töreni düzenlendi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtçephe, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir ulusun kaderini değiştiren, geri kalmışlıktan modern dünyanın güçlü bir unsuru haline getirecek temelleri atan, Türk milletin tarihinde her zaman özel bir yeri olan Mustafa Kemal Atatürkün hiç bir zaman unutulmayacağını söyledi.
     Üniversitelerin Atatürkün manevi mirasçısı olmak isteyenlere yol gösteren, ışık tutan kurumlar olduğuna işaret eden Kurtçephe, Mustafa Kemali sadece sözle anmak yetmiyor. Sevdiğinizi söylemek de yetmiyor. Ancak onun ideallerine, onun bu millet için gösterdiği hedeflere doğru koşuyorsanız o zaman gerçek manada onun yolundan yürüyen insanlarsınız demektir. Siz sıradanlığı, basitliği ve azla yetinmeyi kabul ediyorsanız bu onun idealine doğru yürümediğinizin göstergesidir dedi.
     Mustafa Kemal Atatürkün Türk vatandaşlarından istediği tek şeyin onun manevi mirasçısı olunması olduğunu dile getiren Kurtçephe, gelecekte güçlü olabilmek için Atatürkün ideallerini hedef alınması gerektiğini bildirdi.
     Kurtçephe, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milleti için kendini adamış Türk büyüklerini rahmetle andı.
     Konuşmaların ardından törende Antalya Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü öğrencileri Atatürkün sevdiği türküleri seslendirdi.
     Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu da Atatürk ve Mili Devlet İnşası konulu konferans verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesinde Atatürkü anma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER