Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimleri

Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimleri -Seçimlerde öğretim üyelerinin 429unun oyunu alan mevcut Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ilk sırada yer aldı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinde Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bildirilecek rektör adaylarının belirleneceği seçimlerde, öğretim üyelerinin 429unun oyunu alan mevcut Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ilk sırada yer aldı.
     Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda saat 10.00da başlayan seçimlerde mevcut Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile Prof. Dr. Fulya Sarvan, Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu ve Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz yarıştı.
     Mevcut 922 öğretim üyesinden 887sinin oy kullandığı seçimlerde 429 oy alan Prof. Dr. Kurtcephe ilk sırada yer aldı. Prof. Dr. İbrahim Demir 288, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu 77, Prof. Dr. Hüseyin Basım 46, Prof. Dr. Fulya Deniz Sarvan 18, Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz de 15 oy aldı. 8 oyun boş çıktığı seçimde 6 oy da geçersiz sayıldı.
     Rektör İsrafil Kurtcephe, seçimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel ve demokratik bir seçim olduğunu belirterek, Öğretim üyelerimiz Akdeniz Üniversitesinin demokratik geleneğini bir kez daha sergilediler. Üniversitemiz adına, toplumumuzun demokratik kültürü adına gerçekten görülmeye değer bir manzara vardı dedi.
     Kurtcephe, yarın basın toplantısı düzenleyeceğini kaydetti.
     Rektör adaylarının ismi, aldıkları oy sayıları ile 18 Haziran Pazartesi günü YÖKe bildirilecek. YÖKün değerlendirmesinin ardından altı kişilik liste içerisinden 3 kişi Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu kişilerin içinden birini Akdeniz Üniversitesinin yeni rektörü olarak atayacak.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesindeki rektörlük seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER