Akdeniz Üniversitesi rektör adayını seçiyor

Akdeniz Üniversitesi rektör adayını seçiyor -Oy verme işlemlerinden önce adaylar, salonda el ele tutuşarak öğretim üyelerini selamladı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinde YÖKe bildirilecek rektör adaylarının belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi başladı.
     Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda saat 10.00da başlayan ve 916 öğretim üyesinin oy kullanacağı rektörlük seçiminde, mevcut Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile Prof. Dr. Fulya Sarvan, Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu ve Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz yarışıyor.
     Oy verme işlemlerinden önce adaylar, salonda el ele tutuşarak öğretim üyelerini selamladı. Daha sonra sandıklar mühürlenerek oy verme işlemi başladı. Seçimler basına kapalı olarak sürüyor.
     Seçimlerin ardından 6 rektör adayının ismi, aldıkları oy sayıları ile 18 Haziran Pazartesi günü YÖKe bildirilecek. YÖKün değerlendirmesinin ardından altı kişilik liste içerisinden 3 kişi Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu kişilerin içinden birini Akdeniz Üniversitesinin yeni rektörü olarak atanacak.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi rektör adayını seçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER