Akdoğan köyünde toplu süt sağım merkezi

Akdoğan köyünde toplu süt sağım merkezi açıldı


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü ilçesine bağlı Akdoğan köyünde toplu süt sağım merkezinin açılışı yapıldı.
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, iklim şartlarından dolayı Kastamonuda tarımdan ziyade hayvancılığın daha ön plana çıktığını söyledi.
     Hayvancılık konusunda pazarın taleplerini karşılayıcı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu.
     "Pazar bizden öncelikli olarak nitelikli süt istiyor. Burada, hayvancılığı vatandaşımızın ana gelir kapılarından biri haline getirebilmek için hayvancılığın temel sorunlarını çözmemiz ve vatandaşımızın hayvancılığı yapmasını kolaylaştırmamız gerekiyor. Hayvancılıkla uğraşmak ayrı bir iştir. Sütle uğraşmak ayrı bir iştir. Başlı başına bir yüktür. Onu ineğin altına oturanlar, o sütü oradan alıp temiz imkanlarla soğuk tanka kadar ulaştıranlar bilir. Bu sistemle bu iş tamamen ortadan kalkıyor. Hayvancılık neredeyse yüzde 30-40 kolaylaşmış oluyor. Özellikle köylü kadınlarımızın işleri epeyce hafiflemiş oluyor."
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman ise köyde 569 adet büyükbaş hayvandan yıllık 377 ton çiğ süt üretimi gerçekleştirildiğini vurgulayarak, proje bedeli olan 166 bin 860 liranın tamamen İl Özel İdaresinin bütçesinde karşılandığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Bektaş ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen tarafından sağım merkezinin açılışı yapıldı.
     Açılış törenine, İl Emniyet Müdürü Sami uslu, Jandarma Alay Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, il müdürleri, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Akdoğan köyünde toplu süt sağım merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER