Akil İnsanlar Heyetinin ziyaretinin ardından

Akil İnsanlar Heyetinin ziyaretinin ardından -Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Taş: "Bizim isteğimiz dışında gelişen olaydan rahatsız olan Akil İnsanlardan helallik istiyoruz"


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, Akil İnsanlar Heyetinin kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıdaki olumsuzluklara ilişkin, "Bizim isteğimiz dışında gelişen olaydan rahatsız olan Akil İnsanlardan helallik istiyoruz" dedi.
     Taş, düzenlediği basın toplantısında, Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyetinin Kayseri temasları kapsamında Hilton Otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle gerçekleştirilen programda çıkan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.
     Türkiyede yıllardır akan kanın durdurulması için başlatılan çözüm süreci kapsamında Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyetinin 17 Nisanda Kayseriye geldiğini hatırlatan Taş, şunları kaydetti:
     "Ekip gün içinde çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra, akşam saatlerinde 200e yakın davetli sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yer aldığı toplantıya katıldı. Programın başında bir kaç sivil toplum kuruluşu temsilcisi söz aldıktan sonra bir grup ortaya çıktı. Bu gurup, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle içeri giren ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmayan, kapıdaki görevlileri iteleyerek giren guruptu."
     Yarım saat süren ve hiçbir Kayserilinin asla kabul etmediği olumsuzlukların salondakilerin sakin olması ve olaya müdahil olmaması sonucu son bulduğunu vurgulayan Taş, şöyle devam etti:
     "Gurup salondan ayrıldıktan sonra toplantı kaldığı yerden devam etti. 1,5 saatten fazla süren ikinci bölümde farklı görüşten insanlar düşüncelerini, itirazlarını medeni ölçüde, incitmeden, kırmadan dile getirdi.
     Kayseride bünyesinde 70in üzerinde sivil toplum kuruluşu barındıran Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak toplantıda meydana gelen ve kültürümüze, misafirperverliğimize asla yakışmayacak çirkin hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu milletin de olayı kabul etmediğini düşünüyoruz. Bizim isteğimiz dışında gelişen olaydan rahatsız olan Akil İnsanlardan helallik istiyoruz."
     Taş, toplantının davet bölümünü Mazlum-Derin yaptığını ve ayrım yapmadan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerini programa çağırdıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Akil İnsanlar Heyetinin ziyaretinin ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER