Akil İnsanlar Heyeti

Akil İnsanlar Heyeti -Marmara Bölgesi Başkanı Prof. Dr. Arıboğan: -"Hedefimiz toplumsal anlamda bir restorasyon sürecine hizmet etmek ve barış kültürünü insanlara yeniden hatırlatmak"


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, "Hedefimiz toplumsal anlamda bir restorasyon sürecine hizmet etmek ve barış kültürünü insanlara yeniden hatırlatmak dedi.
     Arıboğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinde her bölgeye belli kişilerin tahsis edildiğini anımsattı.
     Marmara Bölgesi için seçilen heyetle, izlenecek strateji konusunda hafta başında bir araya geleceklerini belirten Arıboğan, "Programımız yarından itibaren başlayacak. Hedefimiz, toplumsal anlamda bir restorasyon sürecine hizmet etmek ve barış kültürünü insanlara yeniden hatırlatmak. Çünkü toplumsal dokumuzda bölünme, kırılma ve çeşitli travmalar var. Ben bu heyetin seçiminin bile travmatik bir hale sokulduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
     Oluşturulan heyetin çözüm sürecinin teknik detaylarıyla ilgili bir görevinin olmadığını vurgulayan Arıboğan, heyetin amacının, insanlara toplumsal barışın ne kadar kıymetli olduğunu ve barış ortamının Türkiyenin önünü ne kadar açabileceğini anlatmak olduğunu kaydetti.
     Türkiyenin temel dokusunun çok renklilik ve çok sesliliğe dayandığına, bunun zaman zaman hatırlatılması gerektiğine dikkati çeken Arıboğan ancak bu şekilde Türkiyenin vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütün olduğunun ispatlanabileceğini söyledi.
    
     -"Esas mesele Türk halkının akilliğidir"-
    
     Arıboğan, dünyadaki terörle mücadelenin çözüm süreçlerine bakıldığında, bunun birkaç yıllık zaman aldığının görüldüğünü belirtti.
     Bunun kolay bir şey olmadığını vurgulayan Arıboğan, "Ayrıca konu sadece terörden ibaret de değil. Türkiyenin bu sorunla bağlantılı çok ciddi meseleleri var. Yani Silahlar sustuğu zaman sorun diye bir şey kalmıyor dersek çok büyük hata ederiz. Göç sorunları, ekonomik sorunlar, bölgenin ruhen kopmuşluğu sorunu var. Bunların her birinin restorasyonu zaman alacak" dedi.
     İlk etapta hedefin silahların susturulması olduğunu ifade eden Arıboğan, şunları kaydetti:
     "Daha kısa sürede olabilecek bir şey gibi görünüyor. Akil adamlar heyetiyle ilgili süreyi de soruyorsanız, o zaten bir iki aylık bir süre. Yani öyle çok büyük beklentiler oluşturmanın bir manası yok. Burada esas mesele Türk halkının akilliğidir. Bu 60 kişiyle hiçbir mesele çözümlenmez, hiçbir yol da alınmaz. Eğer bu hedefler tabandan bir güçle gelmiyorsa hiçbir şey çözümlenmez. O akillere de çok fazla güç atfetmenin ve onları bu kadar yoğun sorumluluklarla donatmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum."
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Akil İnsanlar Heyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER