Aksaraydaki Somalililerden BMye çağrı

Aksaraydaki Somalililerden BMye çağrı -Kentte yaşayan 261 Somalili adına açıklama yapan Abdul Raşit Aralle: BMden bizi, 3. ülke olarak Amerika, Kanada veya Avustralyaya göndermesini bekliyoruz. Burada unutulmak istemiyo


AKSARAY (A.A) - Aksarayda, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 3. bir ülkeye yerleştirilmeyi bekleyen Somalililer, unutuldukları gerekçesiyle eylem yaptı.
     Ellerinde 3. ülkeye yerleşmek istiyoruz, bizim sağlık ihtiyaçlarımız var yazılı Türkçe ve İngilizce döviz ve pankartlarla Hükümet Meydanına gelen Somalili sığınmacılar, burada basın açıklaması yaptı.
     Grup adına konuşan Abdul Raşit Aralle, burada çalışma izinleri olmadığını, çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını söyledi.
     Türkiyede mülteci statüsü alamadıkları için üçüncü ülkeye yerleştirme işlemlerinin bir an önce yapılmasını beklediklerini ifade eden Aralle, şunları söyledi:
     BMden bizi, 3. ülke olarak Amerika, Kanada veya Avustralyaya göndermesini bekliyoruz. Burada unutulmak istemiyoruz. 261 Somalili sığınmacının bulunduğu Aksarayda herkesten yardım gördük. Fakat biz kendimiz ve çocuklarımız için güzel bir gelecek istiyoruz. Ayrıca, sığınmacıların bulunduğu birçok ilde Sığınmacı ve Göçmenlerle Yardımlaşma Derneği var. En azından Aksarayda da bu derneğin ofis açarak sorunlarımızı çözmesini istiyoruz. Yılda 2 ya da 3 Somalili sığınmacının işlemleri yapılabiliyor. Bu işlemlerin hızlandırılmasını istiyoruz.
     Aksaray İmam Hatip Anadolu Lisesinde okuyan Somalili öğrenci Fatma Aralle de Bizler dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz. Birleşmiş Milletler bizimle hiç ilgilenmiyor. Adeta kenara atıldık dedi.
     Somalili sığınmacılar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Aksaraydaki Somalililerden BMye çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER