Aksaray, Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Aksaray, Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor -11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında 10 Haziranda Aksarayda olimpiyat şöleni gerçekleşecek


AKSARAY (A.A) - Bu yıl 11incisi gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatları kapsamında 10 Haziranda Aksaray özel şöleni gerçekleştirilecek.
     Etkinlikle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, bu yıl düzenlenecek 11. Türkçe Olimpiyatlarına 140 ülkeden bin 750 yabancı konuğun katılacağını belirterek, 51 şehirde özel şölenler gerçekleşeceğini dile getirdi.
     Türkiyede yapılacak en büyük şölenlerden birinin Aksarayda gerçekleşeceğini vurgulayan Palta, şunları kaydetti:
     Dünyanın değişik ülkelerinden gelen yaklaşık 80 olimpiyat öğrencisi, 10 Haziran günü Dağılgan Spor Salonunda düzenlenecek şölenle halkımızla buluşacak. Bütün hemşehrilerimizi düzenlenecek bu güzel şölene katılmaya davet ediyoruz. Ülkemizde büyük ilgi gören bu şölenin ilimizin etkin tanıtılmasında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bu kültür şöleni vesilesiyle birçok yazılı ve görsel medyada şehrimizin sesini duyurma şansı elde edeceğiz.
     Düzenlenen toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, oda ve borsa başkaları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Asslan
<< Önceki Haber Aksaray, Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER