Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar

Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar -ATSO Başkanı Tosunoğlu: "Aktaşta yapılacak olan çalışmaların ihalesi 22 Mayıs olarak belirlendi. Bu çok önemli bir gelişmedir"


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, Çıldırdan Gürcistana açılacak olan Aktaş Sınır Kapısında yapılacak olan çalışmaların ihale tarihinin 22 Mayıs olarak belirlendiğini bildirdi.
     Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktaşta yapılacak çalışmaların ihale tarihinin belirlenmesinin önemine değinerek, kapının açılmasının sadece Ardahana değil, dünyaya da faydasının olacağını söyledi.
     Dünya barışı için de çok önemli bir adımın gerçekleştirileceğini belirten Tosunoğlu, "Bu kapı, gerek Ermenistan ve gerekse de Kafkasya için son derece önemli. Kısacası dünya barışı için çok önemli bir başlangıç oldu. Aktaşta yapılacak olan çalışmaların ihalesi 22 Mayıs olarak belirlendi. Bu çok önemli bir gelişmedir" diye konuştu.
     Aktaş Sınır Kapsının Ardahan ve Türkiyeye sadece ekonomik bir getiri sağlamayacağına vurgulayan Tosunoğlu, şöyle devam etti:
     "Aktaş Sınır Kapısı, gerek Ermenistan ve gerekse de dünya barışı için çok önemli bir başlangıç noktası oldu bizim için. Kafkasyaya farklı bir hareket, farklı bir ekonomik canlılık kazandıracaktır. Bundan sonra Ardahanlıya ve Çıldırlıya sadece yatırım yapmak düşüyor. Çağrım yatırım yapmak isteyenlerin zaman kaybetmeden yatırım yapmalarıdır. Bu kapı, bölgeye artık çok ciddi bir hareket getirecektir. Bu bölgede ciddi anlamda bir hareketlilik başlayacaktır."
     Tosunoğlu, Aktaş Sınır Kapısının açılmasıyla Gürcistanın başkenti Tiflise, Çıldırdan 3,5 saatte ulaşılabileceğini, bunun Kafkasyaya açılma noktasında çok önemli bir adım olacağını ifade ederek, ayrıca Çıldır-Aktaş yolu güzergahında yapılacak olan tünelin ve bölünmüş yol çalışmalarının da kentin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER