Akyürek, Su Tasarrufu Timleri ile bir

Akyürek, Su Tasarrufu Timleri ile bir araya geldi


KONYA (A.A) - 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü-nün yürüttüğü su kullanımını bilinçlendirme çalışmaları kapsamında tasarruf sağlayan ve Mavi Bayrak alan 22 okuldaki Su Timleri ile bir araya geldi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyada 6 yıldır süren Mavi Bayrak Projesi kapsamında su tasarrufunda gözle görülür iyileşmeler sağlandığını belirtti.
     Akyürek, Mavi Bayrak konusunda okulların adeta bir yarışa girdiğini, bugüne kadar 22 okulun Mavi Bayrak aldığını belirtti.
     Projenin Konyanın gelişimini, dünya şehirleriyle aynı konuma gelmesini sağlayacak önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Akyürek, Kaynaklarını iyi kullanamayan ve iyi bir gelecek hazırlamayan yönetimler ve şehirler başarılı olamaz. Konya bu alanda da başarılı bir şehirdir ve daha başarılı olmak için çalışıyor diye konuştu.
     Konyanın Mavi Tünelden su almaya başlayacağı su konusuna da değinen Başkan Akyürek, şunları kaydetti:
     Şehrimizin gelecek 50 yıllık su ihtiyacı garanti altına alınmıştır. Geçtiğimiz yıllarda Çevre ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri ile yaptığımız çalışmalarla Konya-mızın gelecek kuşaklarının su ihtiyacı garanti altına alındı. Şu anda bu proje başlatıldı. Önümüzdeki yıllarda Mavi Tünelden su alma imkanına kavuşacağız. Bununla birlikte yeraltı sularına olan ihtiyacımız azalacak. Altınapa Barajı sadece sulama suyu olarak kullanılmaya başlanacak.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akyürek, Su Tasarrufu Timleri ile bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER