Kazada yaralanan yabancı din görevlilerinden valiye

Kazada yaralanan yabancı din görevlilerinden valiye ziyaret -Adanada, geçen ay trafik kazasında yaralanan biri başrahibe 3 din görevlisi, tedavi süreçlerinde kendileriyle ilgilenen Vali Coşa teşekkür ziyaretinde bulundu -Vali Coş:


ADANA (A.A) - Adanada, geçen ay trafik kazasında yaralanan biri başrahibe 3 din görevlisi, tedavi süreçlerinde kendileriyle ilgilenen Vali Hüseyin Avni Coşa teşekkür ziyaretinde bulundu.
     Vali Coş, 3 Martta D-400 karayolu Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yakınlarındaki trafik kazasında yaralanan Mersin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani lideri Roberto Ferrari, Adanadaki Aziz Pavlus Katolik Kilisesi Başrahibi Francis Dondu ve Tarsus St. Paul Katolik Kilisesi Başrahibesi Cornelia Dabrayı makamında kabul etti.
     Başrahip Francis Dondu, kazadan sonra kaldırıldıkları Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerinin yapılmasını sağlayan ve bu süreçte kendileriyle ilgilenen Vali Coşa teşekkür etti.
     Vali Coşa İyi ki varsınız diyen Dondu, Ben sizin ne kadar iyi bir insan olduğunuzu herkese anlatıyorum. Aynı zamanda bayramımızı kutlamaya geldiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun için çok mutluyuz dedi.
     Vali Coş da din görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, bölgedeki kiliselerle ilgili bilgi aldı.
     Din görevlilerini sağ salim görmekten mutlu olduğunu dile getiren Coş, Sizleri Allah korumuş dedi.
     Vali Coş, Dondunun, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelikin açıklamalarını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:
     Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik, Anadolunun, Türkiye Cumhuriyetinin hangi dinden olursa olsun bütün halklara açık olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin bütün geçmişte de ve Anadolunun bağrında yaşayan her türlü halkı kucaklamaya hazır olduğunu ifade etti. Biz de aynı yaklaşımla bakıyoruz. Müslüman olsun, Hristiyan olsun, hangi dinden olursa olsun bütün vatandaşlarımızı muhabbetle bağrımıza basıyoruz, hepsini seviyoruz. Bu topraklar herkese yeter. Barış, sevgi, huzur ve mutluluk içinde hep beraber geçmişte olduğu gibi bugün de yaşamamız lazım. Toplumlar arası barış ne kadar güçlenirse, bunun dünyaya yansıması da dünyaya o kadar olumlu olur. Bir Avrupa ülkesinde bir papaz, orada cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlara yağmurda ıslanmamaları için kilisede bir bölüm göstermiş. Bu, kamuoyunda takdirle karşılandı. Sayın papaz açıklamasında dua eden insandan kimseye zarar gelmeyeceğini söylemiş. Böyle bakmak lazım. Muhakkak ki inanan, Allah korkusu olan insan çevresine zarar vermez, topluma faydalı olmaya çalışır.
     Din görevlileri, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar ve Suriyeli ailelere gösterilen destek nedeniyle de Vali Coşa teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Kazada yaralanan yabancı din görevlilerinden valiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER